kubik1984 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Witam, Po pierwszym modelu (http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=19293&highlight=scania+design+edition) przyszedł czas na drugi. Wybór padł na Dafa. Nabieranie doświadczenia na pierwszym modelu dało chyba lepszy wynik. Ale to wy oceńcie. Czekam na wasze opinie Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Bardzo ładny fafik! Pomaluj tylko uszczelki przednich lamp i będzie jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Bardzo ładny DAF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Model bardzo ładny, czysto sklejony, błotniki pomalowałbym mu jednak na srebrno, tak jak góra międzyosiówek - wyglądałby bardziej stylowo. Uszczelek przednich lamp nie ruszaj, bo nie ma potrzeby. Zrobiłeś mu oświetlenie? Przydałoby się też parę przeróbek, bo to co proponuje Italeri, odbiega od oryginału, ale to tak na przyszłość, jakby Cię naszła jeszcze kiedyś na Dafa ochota. Gratuluję i pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 No powiem szczerze podoba mi się Wykonanie naprawdę świetne. Jak na drugi model, rewelacja. Mogłeś skrócić tylne piasty i od razu lepiej by się prezentowały te bliźniaki.Nic więcej do zarzucenia nie mam. Zdrowych i Wesołych Świąt Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubik1984 Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 ...błotniki pomalowałbym mu jednak na srebrno, tak jak góra międzyosiówek - wyglądałby bardziej stylowo. Brałem to pod uwagę, ale czarny mat wydawał mi się o wiele lepszy. Ale to kwestia gustu Zrobiłeś mu oświetlenie? Przydałoby się też parę przeróbek, bo to co proponuje Italeri, odbiega od oryginału, ale to tak na przyszłość, jakby Cię naszła jeszcze kiedyś na Dafa ochota. Oświetlenia nie ma niestety. A jakie przeróbki masz na myśli. Podrzuć jakiś temat konkretny z forum, bo powiem szczerze, że aż tak się nie wgłębiałem. Mogłeś skrócić tylne piasty i od razu lepiej by się prezentowały te bliźniaki. Jeśli możesz to też podpowiedz jak to zrobić. To dopiero drugi model i, nie ma się co oszukiwać, zielony jeszcze jestem. A chętnie zastosuje do kolejnych modeli Jeszcze raz dzięki za opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Podrzuć jakiś temat konkretny z forum Zerknij tutaj. Trochę roboty przy tym było, ale mile to wspominam. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Jeśli możesz to też podpowiedz jak to zrobić. Bierzesz felgę, pastę przytrzymujesz kciukiem i próbujesz ją skrzywić, w ten sposób ją wyłamujesz. Następnie ślady po wyrywaniu wygładzasz papierkiem bądź pilniczkiem, a samą wyrwaną piastę skracasz( około połowy długości, można zostawić trochę więcej niż połowa). Gdy bolec mocujący, biegnący od mostu będzie przeszkadzał, to też go można "przykrócić" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Model sklejony z klasą.Podoba mi się kolorek.Podejrzałem tez warsztat Marcina M. no i mnie przekonało ,że warto kupić Daf-a .Trochę więcej pracy przy modelu, a efekty rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi