bartek18 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 ja mam takie pytanko, jak będziesz zakładał gaski?? te boczne osłony są już przymocowane na stałe?? Jeśli będą friule to jakoś da rady, ale ze zwykłymi MG może być mały kłopot Poza tym fajnie teraz ten model wygląda, szaro-złoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Przed malowaniem nie zapomnij zabezpieczyć peryskopów maskolem albo innym świństwem. Szkoda aby zostały zamalowane. Może mi się tylko wydaje, ale osłony boczne są troszeczkę krzywo. Nie jest to źle, wprost przeciwnie, ale aż się prosi aby pójść o krok dalej i je troszkę porysować, powyginać. Tak delikatnie tylko, bez masakry. Może też zdjąć jeden element? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 Koła i osłony nie są przyklejone na stałe wiec z gąskami nie będzie problemu. Nie widzę też konieczności kupna friuli ,gdyż ruchomego podwozia nie zrobiłem ,a magic tracki posiadają wszystkie szczegóły. Co do osłon pokombinuje jeszcze z dziurami po mało kalibrowych pociskach i może ze 2 zdejmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 No wygląda obiecująco. Jedziesz z malunkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 W końcu dotarła paczka z chemią. Czas brać się za malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 No widzę, że kolega idzie na maksa. Zapowiada się model ful wypas, z chęcią pooglądam Twoje zmagania z malunkami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 O rzesz ty .... gdzie takie zestwiki rozdają chętnie jakiś przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Przesadzony Preshading. P.S. Mnie się podoba jak na pierwszy raz. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Prawdę mówiąc na zróżnicuj kolory na włazach silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Na pewno wyschło z bazą jedziesz!!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Model bardzo mi się podoba.Mam pytanie preshading jest do wykonania tylko aerografem czy pędzlem też się da i do czego on służy?Jak coś to przepraszam za głupie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Baza poszła. Kłaść kamo czy coś jeszcze kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Może to kwestia oświetlenia ale nie widać preshadingu. Czy nie za grubo położyłeś farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2011 Przy świetle pokojowym preshading jest bardzo słabo widoczny chyba jednak przeholowałem z nakładaniem farby , no cóż może po washu będzie troche lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 źle nie jest ale cieniowania przynajmniej przy tym swietle nie ma no i swieci sie jakos tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiłoszPl Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Wydaje mi się ,że farba ma za grubą warstwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Witam. Zagospodarowałem troszkę czasu i wziąłem się za kamo szkoda tylko ,że farby starczyło tylko na wierze. Ale mam więcej czasu na dopracowanie dołu , model się świeci bo dostał sido pod kolejne zabiegi. Poza tym miałem ten sam problem co ups przy jagdtigerze farba zaczęła mi odchodzić z lufy razem z maskolem chodź zabezpieczyłem ją metal primerem. Fotki Mam nadzieje ,że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Moim zdaniem chyba ok ale wizjery na czarno maźnij przy włazie żebyś nie przeoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Dla mnie kamo super, pewnie ciężko się robiło ale wygląda efektownie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Fajnie ci wyszło to kamo . Co do lufy ja przemywam spirytusem i gruntuję emalią Humbrolla i jest dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Mirku dziękuje za rade może następnym razem z niej skorzystam. W sumie kamo nie tak trudno było wykonać , bardziej boje się brudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Witam. Wstyd się przyznawać ale po 3 kąpielach w cleanluxie blaszki się posypały , poginęły i ostatecznie to co zostało wykorzystałem do budowy Jagdpantery. Postanowiłem się nie podawać i zaopatrzyłem się w kolejny zestaw . Mam nadzieje , że tym razem pójdzie wszystko po mojej myśli . Żeby nie zaśmiecać forum , również postępy z prac nad jagdpanterą będę zamieszczał w tym wątku. Pozostaje tylko brać się do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 no a z panterą co zrobiłeś? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Starą pantere miałem wykorzystać do budowy wczesnej wersji ale brak mi kilku części żeby cokolwiek wskórać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 eeej....przeciez juz miales calkiem ladny kamuflaz na wiezy ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi