Mirek66 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Witam . Miałem nie robić warsztatu ale pomyślałem że pomoc kolegów będzie nieodzowna Do modelu dokupiłem kokpit Aires a więcej dodatków nie planuję . Dzisiaj złożyłem trochę fotel oraz oskrobałem burty kabiny ,jak złożę całą kabinkę oraz pomaluję to wrzucę fotki . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Witam. Dobrze zrobiłeś, że kupiłeś kokpit. Ta wanna z zestawu nic nie pasuje, i trzeba trochę kombinować żeby to jakoś wyglądało. Siadam wygodnie do podglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Mam ten sam zestaw czyli model + kokpit, ponadto wneki podwozia oraz kalkomanie Polish Glider. Calosc czeka na swoja kolejke, nie pozostaj mi nic innego jak dosiasc sie do GEM i kibicowac przy budowie tego zacnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 Dzięki koledzy za zainteresowanie GEM twój mnie zauroczył to się w końcu wziąłem za niego co wyjdzie zobaczymy . marek na pewno wnęki żywiczne są lepsze , ale ja trochę ich okabluję i musi wystarczyć Mam pytanie gdzie żeś dokupił kalki i mniej więcej za ile , gdyż MIEĆ MODEL Kutyny było by dobrze mieć na półce Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Gdybys sie wczesniej ujawnil z checia zrobienia F-105 to nie sprzedawal bym drugiego zestawu na allegro, ja kupilem w Telford 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Kolejna Efstopiątka Ładnie ładnie Też poobserwuję,może coś podglądnę chociaż mój Monogramowy Polish Glider to leży i kwiczy przy HB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Jeśli mogę jeszcze coś podpowiedzieć z własnego doświadczenia, z budowy Thuda. Chyba już to wiecie, że trzeba maksymalnie dociążyć przód, bo model ma tendencje do siadania na dysze. Dobrym rozwiązaniem były by również wzmocnione golenie, może metalowe? Nie wiem czy są gdzieś dostępne, ale przy zastosowaniu tych z zestawu, trzeba się liczyć z tym, że model przy najmniejszym ruchu trzęsie się jak galareta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2012 Witam . Długi czas minął od ostatniego postu ale o temacie nie zapomniałem i myślę iż go teraz skończę . Skończyłem cockpit wiem że przerysowany ale tak lubię , wkleiłem i pomalowałem wnęki w skrzydła na razie kolor bazowy i sido ale pójdzie jeszcze na to płukanka i farbki pędzlowane . Ponadto wkleiłem klapki noskowe oraz klapy i lotki tylne , na razie to tyle jak coś zdziałam to wrzucę aktualizację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 17 Grudnia 2012 Share Napisano 17 Grudnia 2012 Gdzieś już ten warsztat widziałem Jestem ciekawy Twoich dalszych prac. Ja swojego "kutynowego" też tu niebawem przeniosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2012 Powoli dłubię golenie Vulcana już zrobiłem może jutro pokażę , aha wzmocniłem też golenie jak sugerował Wojtek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 Wygląda to wszystko nieźle, tylko czy ten celownik przezierny to nie za nisko osadzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi