Giulio Niewiadomski Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Ooooo a wydawało mi się że kilka zestawów Airfixa to właśnie przepaki Novo/Frog. Dzięki Banny za sprostowanie Ja też myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Swoją drogą... mam wrażenie, że ten model w starym wykonaniu prezentuje się lepiej niż w nowym! Chyba dopada mnie demencja starcza haha. A wy co sądzicie? Ja jako bezstronny oglądacz stwierdzę subiektywnie- na pewno atrakcyjniejsze malowanie O wiele bardziej podoba mi się dalekowschodni schemat niż inne. W końcu to właśnie Thunderbolty były tymi, które trzeba było oznaczyć pasami szybkiej identyfikacji dla pohamowania krewkich jankesów. Poza tym na powyższym Dzbanku jest na pewno cieńsza warstwa farby... Sorry, Kolega chciał odpowiedź to ma ;) Czekamy na kolejne zabytki! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Ten dalekowschodni był malowany czesciowo aerografem w modelarni. I z braku wlasciwych farb jakims srebrolem nitro! Przy napylaniu z odpowiedniej odleglosci srebrol nie rozpuszczal tworzywa. A ciemno/jasno-niebieskie kamo tez jest dosc oryginalne i spotykane tylko w jednym dywizjonie. Z tym ze faktycznie, aby czarny plastik z ktorego byly wypraski nie przeswitywal musialem polozyc wiecej farby niz zwykle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donstarfartinio Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Ja rówież jestem sympatykiem modeli Froga/Novo i vintage. Dla mnie to bardzo sympatyczne miniatury. Niebawem planuję skleić model BAe Harrier GR1, którego bliźniak sprzedawany jest do dziś przez Hasegawę. Dobre modele vintage to prawdziwe perełki i ozdoby kolekcji jednak nie każdy potrafi zrozumieć sens tworzenia takich kolekcji i niestety ale w środowisku modelarskim dość często jest to zwyczajnie odbierane jako dziwadztwo. Mam jednak nadzieję, że z czasem w Polsce modele vintage staną się pełnoprawną kategorią na imprezach modelarskich za co mocno trzymam kciuki i mocno klasie vintage kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Dopiero teraz jak podbiło temat to zobaczyłem... Ale mam banana na pysku na zdjęcia staruszków z pierwszej strony wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi