Jędrek Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 na wzmiankowanym w temacie portalu pojawiła się recenzja wraz z in-boxem modelu M/S Batory w skali 1/500 firmy Prozapol przyznam, że dla mnie to mała nowinka, nigdy się z tym modelem nie zetknąłem a temat całkiem ciekawy, miło iż autor pokusił się nie tylko do opisania samego modelu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 Byla kiedys w Lodzi taka Spoldzielnia Pracy "Prozapol" (robili zabawki) - ale jej historia zakonczyla sie na poczatku lat 90-tych. Ta data na pudelku - "2001" - o ktorej pisze autor w recenzji to prawdopodobnie nr. zestawu. Pewnie proces przygotowania modelu trwal, jak to za PRL, 5 lat i gdy juz byli gotowi to zastal ich wolny rynek... Ciekawe co sie stalo z formami etc. - pewnie zniszczone W innym przypadku juz ktos by to produkowal. Teraz robi za "bialego kruka" - I cannot find this brand listed by anybody on the internet any more. I may be found on eBay if you are lucky. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 24 Marca 2007 Share Napisano 24 Marca 2007 A to nie jest może jakiś przepak mirage? oni chyba robili to kiedyś,chyba nawet w tej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Marca 2007 Share Napisano 24 Marca 2007 Dokladnie ! http://debrisfield.russellwild.co.uk/kitreviews/batorypitsudskimp/ Czyli formy przetrwaly zmiany ustrojowe Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Marca 2007 Autor Share Napisano 24 Marca 2007 faktycznie wypraski te same ech, gdyby tak jeszcze jakaś blaszka to może bym zrobił odstępstwo od 1/700 i 1/350 temat w końcu piękny Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Marca 2007 Share Napisano 24 Marca 2007 Przepraszam Jędrek po co Ci blaszka ? Jak tak patrze Bezuprechny'ego - to mam wrazenie ze sie obejdziesz. W barwach z linii indyjskiej Batory wyglada szczegolnie urodziwie Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Marca 2007 Autor Share Napisano 24 Marca 2007 blaszka to zawsze wygoda i krótszy czas robienia modelu poza tym nie przeceniaj moich możliwości... pewnych rzeczy za nic bym nie zrobił jakbym tak się zdecydował... to jednak wolałbym w naszych barwach, ewentualnie drugi mógłby być inny Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Marca 2007 Share Napisano 24 Marca 2007 jakbym tak się zdecydował... to jednak wolałbym w naszych barwach, ewentualnie drugi mógłby być inny - dales teraz Jędrek Chodzi mi naturalnie o "tropikalny" szary kadlub Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Marca 2007 Autor Share Napisano 24 Marca 2007 fakt za dużo chemii w powietrzu, obiecuję przewietrzyć mieszkanie (mały remont) i z doskoku nic już nie pisać co mi się ubzdurało, że po wyeksploatowaniu u nas jeszcze gdzieś pływał, sam nie wiem skąd mi się to wzięło dzięki Paweł Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi