Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

na wzmiankowanym w temacie portalu pojawiła się recenzja wraz z in-boxem modelu M/S Batory w skali 1/500 firmy Prozapol

przyznam, że dla mnie to mała nowinka, nigdy się z tym modelem nie zetknąłem a temat całkiem ciekawy, miło iż autor pokusił się nie tylko do opisania samego modelu

Jędrek

Napisano

Byla kiedys w Lodzi taka Spoldzielnia Pracy "Prozapol" (robili zabawki) - ale jej historia zakonczyla sie na poczatku lat 90-tych. Ta data na pudelku - "2001" - o ktorej pisze autor w recenzji to prawdopodobnie nr. zestawu. Pewnie proces przygotowania modelu trwal, jak to za PRL, 5 lat i gdy juz byli gotowi to zastal ich wolny rynek... Ciekawe co sie stalo z formami etc. - pewnie zniszczone W innym przypadku juz ktos by to produkowal.

Teraz robi za "bialego kruka" - I cannot find this brand listed by anybody on the internet any more. I may be found on eBay if you are lucky.

Pozdr.

Pawel

Napisano

faktycznie wypraski te same

ech, gdyby tak jeszcze jakaś blaszka to może bym zrobił odstępstwo od 1/700 i 1/350

temat w końcu piękny

Jędrek

Napisano

Przepraszam Jędrek po co Ci blaszka ? Jak tak patrze Bezuprechny'ego - to mam wrazenie ze sie obejdziesz. W barwach z linii indyjskiej Batory wyglada szczegolnie urodziwie

Pozdr.

Pawel

Napisano

blaszka to zawsze wygoda i krótszy czas robienia modelu poza tym nie przeceniaj moich możliwości... pewnych rzeczy za nic bym nie zrobił

jakbym tak się zdecydował... to jednak wolałbym w naszych barwach, ewentualnie drugi mógłby być inny

Jędrek

Napisano
jakbym tak się zdecydował... to jednak wolałbym w naszych barwach, ewentualnie drugi mógłby być inny
- dales teraz Jędrek Chodzi mi naturalnie o "tropikalny" szary kadlub

Pozdr.

Pawel

Napisano

fakt za dużo chemii w powietrzu, obiecuję przewietrzyć mieszkanie (mały remont) i z doskoku nic już nie pisać

co mi się ubzdurało, że po wyeksploatowaniu u nas jeszcze gdzieś pływał, sam nie wiem skąd mi się to wzięło

dzięki Paweł

Jędrek