dawidcsmw Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 Wiem, wiem. Wióry jednak leciały jak powinny. Dostałem wiadomość od kolegi GreeN Który ma identyczną szlifierkę jak ja. Polecił mi zacisk trójszczękowy Dremela i wiertła do niego. Mam nadzieję, że to rozwiąże w końcu problem słabych wierteł. Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Co do wyznaczania linii wodnej: kładzie się kadłub dnem do góry na płaskim, montuje ołówek w statywie (np 3 ręka), ustawia odpowiednią wysokość rysika i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidcsmw Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Witam, chcę oznajmić, że projekt nie umarł i ma się całkiem nieźle. Oczywiście nadal nie skompletowałem wierteł, ze względu na problemy finansowe. Jednak liczę, że w najbliższym czasie to uczynię Nie mogę się doczekać zresztą Stan prac na chwilę obecną wygląda następująco: Miłego oglądania) Z powodu braku wierteł kadłub nawierciłem od części dziobowej i to nie skończyłem, gdyż lewa burta nie jest skończona ... a na rufę to mi już wierteł w ogóle nie starczyło Pokład ogołocony z niepotrzebnych elementów, nie obyło się bez wypadków( stąd szpachla, ale i linie podziału pokładu w ostateczności zrobione Jeszcze muszę wyciąć podstawy do łodzi tak jak w operacji „Rheinübung”. Przepraszam za złą jakość. Następnie komin waloryzowany własnym sumptem - relingi wokół komina z drucików 0,2mm, ale jeszcze nie skończyłem... A następnie inne pierdzipałki Radary: A następnie ( nie wiem jak takie elementy okrętu się nazywają, proszę o podpowiedź ) w sumie jest ich 12. Taki sam element dużo, dożo mniejszy Wątpię, że cokolwiek zobaczycie: ... ale chociaż ładną rękę mam Na dziś to tyle, niedługo ciąg dalszy. Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 A ja już myślałem, że poddałeś się (wiertłom). Oczywiście nadal nie skompletowałem wierteł, ze względu na problemy finansowe. Ale żeby ich aż tyle było potrzeba, żeby nawiercić plastikowy kadłub ... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidcsmw Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Oj grzesioj,nie tylko kadłub, ale i bulaje w nadbudówkach pod blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidcsmw Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 Ogłaszam, że w dniu wczorajszym zaopatrzyłem się w zacisk trójszczękowy proxxona i ... WIERTŁA Przepraszam za brak zdjęć niestety w dniu dzisiejszym zaspało mi się trochę do pracy i już nie zdążyłem. W każdym razie pracę z wierceniem rozpoczynam dziś wieczorem, mam nadzieję owocną i liczę na wytrzymałość wierteł. Zacisk trójszczękowy na pewno będzie lepszy, aniżeli tuleja z wątpliwej jakości podkładką Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi