Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, wiem. Wióry jednak leciały jak powinny.

Dostałem wiadomość od kolegi GreeN Który ma identyczną szlifierkę jak ja. Polecił mi zacisk trójszczękowy Dremela i wiertła do niego. Mam nadzieję, że to rozwiąże w końcu problem słabych wierteł.

Pozdrawiam Dawid

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co do wyznaczania linii wodnej: kładzie się kadłub dnem do góry na płaskim, montuje ołówek w statywie (np 3 ręka), ustawia odpowiednią wysokość rysika i jazda

• 2 weeks later...
Napisano

Witam, chcę oznajmić, że projekt nie umarł i ma się całkiem nieźle. Oczywiście nadal nie skompletowałem wierteł, ze względu na problemy finansowe. Jednak liczę, że w najbliższym czasie to uczynię Nie mogę się doczekać zresztą

Stan prac na chwilę obecną wygląda następująco: Miłego oglądania)

Z powodu braku wierteł kadłub nawierciłem od części dziobowej i to nie skończyłem, gdyż lewa burta nie jest skończona

... a na rufę to mi już wierteł w ogóle nie starczyło

P210111_061501.jpg

P210111_061502.jpg

Pokład ogołocony z niepotrzebnych elementów, nie obyło się bez wypadków( stąd szpachla, ale i linie podziału pokładu w ostateczności zrobione Jeszcze muszę wyciąć podstawy do łodzi tak jak w operacji „Rheinübung”.

Przepraszam za złą jakość.

P210111_0614.jpg

Następnie komin waloryzowany własnym sumptem - relingi wokół komina z drucików 0,2mm, ale jeszcze nie skończyłem...

P210111_0618.jpg

P210111_0619.jpg

A następnie inne pierdzipałki

Radary:

P210111_0617.jpg

A następnie ( nie wiem jak takie elementy okrętu się nazywają, proszę o podpowiedź ) w sumie jest ich 12.

P210111_062001.jpg

Taki sam element dużo, dożo mniejszy Wątpię, że cokolwiek zobaczycie:

P210111_0622.jpg

... ale chociaż ładną rękę mam

Na dziś to tyle, niedługo ciąg dalszy.

Pozdrawiam Dawid

Napisano

A ja już myślałem, że poddałeś się (wiertłom).

Oczywiście nadal nie skompletowałem wierteł, ze względu na problemy finansowe.

Ale żeby ich aż tyle było potrzeba, żeby nawiercić plastikowy kadłub ...

pozdrawiam

Grzesiek

• 2 weeks later...
Napisano

Ogłaszam, że w dniu wczorajszym zaopatrzyłem się w zacisk trójszczękowy proxxona i ... WIERTŁA

Przepraszam za brak zdjęć niestety w dniu dzisiejszym zaspało mi się trochę do pracy i już nie zdążyłem. W każdym razie pracę z wierceniem rozpoczynam dziś wieczorem, mam nadzieję owocną i liczę na wytrzymałość wierteł. Zacisk trójszczękowy na pewno będzie lepszy, aniżeli tuleja z wątpliwej jakości podkładką

Trzymajcie kciuki