pan_piotrek Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Skończony kolejny model 8-) Pierwszy w nowym roku, pierwszy z podstawką. Jestem z niego b.zadowolony, ale wiem że na więcej mnie stać Dwie uwagi: 1. Lewe lusterko. Zaginęło w akcji. Mimo dwudniowych poszukiwań nigdzie ani śladu. Jednak nie zdecydowałem się dorabiać. Bo jestem pewien że kiedyś jak będę czegoś szukał to przypadkiem lusterko wypłynie. 2. Paru błędów merytorycznych się nie ustrzegłem i jestem tego świadom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 A mnie się podoba. Bardzo ładny. Także robię Leosia, i także zdaję sobie sprawę że z merytoryką to mu będzie bardzo daaaaleko. Robię Kanadyjczyka, jak w załączniku. Już się boję tego hałasu... Podoba mi się twój model, ładne brudzenie, ładne wykonanie i podstaweczka ładna. Jestem na Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Bajera..zero halasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawul Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Świetny model widziałem wiele czołgów ale ten niewiem dlaczego szczególnie mi sie podoba Gratulacje i powodzenia w dalszych modelach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Witam Bardzo fajnie wygląda,szczególnie brudzenie i kurzenie.Mógłbyś powiedzieć coś więcej na jego temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Świetny, bardzo mi się podoba. Nie dość, że polski to jeszcze bardzo ładnie wykonany Jedyne pytanko, przednie lampy takie mają być, bo nie bardzo do mnie przemawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Chodzi o koguty pomarańczowe, czy o reflektory? Jak o lampy to mam pewien pomysł. Wrzucę fotkę z poprawką jutro. Ale napisz dokładnie o co Ci chodzi bo może moje poprawki dotyczą czego innego niż masz na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Chodzi z główne przednie lampy, czyli reflektory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Witam Nie powinieneś mieć najmniejszych wątpliwości, co do tego, że zrobiłeś bardzo fajny, efektowny i przyjemny w odbiorze model. Aż miło popatrzeć na naszego Leoparda w poligonowej scenerii, tym bardziej, że zaopatrzyłeś go w całkiem niezłe ślady eksploatacji. O poprawności merytorycznej się nie wypowiadam, gdyż jestem stanowczo za cienki w uszach w tej tematyce, ale jestem pewien, że bardziej wtajemniczeni koledzy uzupełnią mój komentarz odpowiednimi uwagami. Mnie w każdym razie bardzo się podoba ta maszyna Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Dzięki chłopaki:) Kornik mam świadomość ;), a z merytoryki to parę baboli jest. 1. Haki na liny z przodu i z tyłu powinny opadać na pancerz. 2. Na wieży z tyłu po prawej stronie nie powinien znajdować się ten płaski element. 3. Zły układ powierzchni antypoślizgowych na tylnej płycie. Bardzo fajnie wygląda,szczególnie brudzenie i kurzenie.Mógłbyś powiedzieć coś więcej na jego temat? Białe zacieki na wieży to dust effect z AK interactive, pryśnięte aeoro a potem ścierane pędzelkiem. Kurzenie na bokach i przodzie to jakiś ziemisty kolorek z MM naniesiony aero i ścierany pędzlem. Na to dust effect z AK potraktowany w ten sam sposób. Zacieki z pigmentu Vallejo oraz Streaking grim i fresh mud AK. Błoto z tyłu to pigment miga zmieszany z white spiritem. Nanosiłem go pędzlem przy użyciu powietrza z areografu. Brałem trochę pigmentu na pędzel zbliżałem do modelu i traktowałem powietrzem z aerografu. Potem zacieki z produktów AK żeby zróżnicować kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2011 Poprawiona lampa, druga analogicznie. Szału nie ma ale chyba lepiej niż było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi