janekzukosa Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Witajcie! To jest pierwszy model śmigłowca jaki popełniłem od 10 lat . Merytorycznie na pewno się nie zgadza. Ale traktowałem go typowo luzno i hobbistycznie:) Pozdrawiam ps. Malowany pędzlem Humbrolami , wash z olejnej czarnej Van Gogha. " waloryzacja " własny pomysł Nad Apaczem wisiało jakieś fatum gdyż gdy go kupiłem okazało się ,że jest niekompletny , potem w trakcie sklejania upadł mi 2 razy a w okresie świąt tylny wiernik nadtopił się od świeczki zapachowej Przeszedł wiele , jak po bitwie z sentymentu wstawiłęm go więc zdając sobie sprawę z niskiej jakości wykonania i zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 jak na model po tylu latach to całkiem przyjemny, poczytaj troche na forum o washu o tu i tam sie strasznie porozlewał i wyszło chyba nie tak jak powinno, ten zielony na zewnątrz to jaki humbrol? pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Humbrol to 105 - dobierany przez pana ze sklepu modelarskiego wg niego to odpowiednik Revellowskiej 40 W rzeczywistości aparat fotograficzny zniekształcił i przyciemnił washa i kolor modelu. Gdy ogląda się go gołym okiem faktura modelu przypomina śmigłowiec ubrudzony i po deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Witam Niestety przykro mi to mówić, ale zaprezentowałeś nam fajnego Apache'a w bardzo wybiórczy sposób. Zdjęcia są "ucięte" i ciężko jest ocenić całość modelu. Większość fotek przedstawia jeden bok. Z tego co widać na zdjęciu drugiego boku, to wash rzeczywiście zostawił nie do końca estetyczne plamy Czyżby to było powodem takiej właśnie wybiórczej sesji ? Spróbuj wykonać lepsze, dokładniejsze zdjęcia pokazujące cały model z każdej strony, najlepiej na jednolitym tle. Póki co in plus można Twojemu Apache'owi zaliczyć niezłe malowanie i dość schludne oszklenie. Przydałoby się mu nieco więcej podwieszeń. Może by tak Hellfire'y ? Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlacK HawK Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 fajjjjjjjjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi