janekzukosa Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Witajcie! To jest pierwszy model śmigłowca jaki popełniłem od 10 lat . Merytorycznie na pewno się nie zgadza. Ale traktowałem go typowo luzno i hobbistycznie:) Pozdrawiam ps. Malowany pędzlem Humbrolami , wash z olejnej czarnej Van Gogha. " waloryzacja " własny pomysł Nad Apaczem wisiało jakieś fatum gdyż gdy go kupiłem okazało się ,że jest niekompletny , potem w trakcie sklejania upadł mi 2 razy a w okresie świąt tylny wiernik nadtopił się od świeczki zapachowej Przeszedł wiele , jak po bitwie z sentymentu wstawiłęm go więc zdając sobie sprawę z niskiej jakości wykonania i zdjęć. Cytuj
wuwumaster Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 jak na model po tylu latach to całkiem przyjemny, poczytaj troche na forum o washu o tu i tam sie strasznie porozlewał i wyszło chyba nie tak jak powinno, ten zielony na zewnątrz to jaki humbrol? pozdr! Cytuj
janekzukosa Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Napisano 6 Stycznia 2011 Humbrol to 105 - dobierany przez pana ze sklepu modelarskiego wg niego to odpowiednik Revellowskiej 40 W rzeczywistości aparat fotograficzny zniekształcił i przyciemnił washa i kolor modelu. Gdy ogląda się go gołym okiem faktura modelu przypomina śmigłowiec ubrudzony i po deszczu Cytuj
kornik_69 Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Witam Niestety przykro mi to mówić, ale zaprezentowałeś nam fajnego Apache'a w bardzo wybiórczy sposób. Zdjęcia są "ucięte" i ciężko jest ocenić całość modelu. Większość fotek przedstawia jeden bok. Z tego co widać na zdjęciu drugiego boku, to wash rzeczywiście zostawił nie do końca estetyczne plamy Czyżby to było powodem takiej właśnie wybiórczej sesji ? Spróbuj wykonać lepsze, dokładniejsze zdjęcia pokazujące cały model z każdej strony, najlepiej na jednolitym tle. Póki co in plus można Twojemu Apache'owi zaliczyć niezłe malowanie i dość schludne oszklenie. Przydałoby się mu nieco więcej podwieszeń. Może by tak Hellfire'y ? Pozdrawiam Kornik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi