zbiegu Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Witam, w związku z 2 tygodniową wizytą w domu i brakiem pomysłu na robienie czegokolwiek innego na warsztat trafił MK 1 w barwach rumuńskich, model to dobrze znana Hasegawa ze wszystkimi jej zaletami i wadami, malowany Humbrolami z wyjątkiem czarnej która była od Vallejo. Zdjęcia: pod pierwszym zdjęcia z budowy I tyle plany miałem ambitniejsze tj. dwa modele w 20 dni ale jak to ze mną bywa, brakło czasu na dokończenie drugiego i tylko dwa zdjęcia poglądowe: Japończyk teraz poleży sobie do lipca kiedy to mam zamiar go skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 No bardzo ładny ten pierwszy samolot fajne malowanie i ogólnie widać że dobrze złożony. Co do drugiego to koncepcja też bardzo fajna szkoda że nie zdążyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Jako miłośnik RAFu i na przyszłość mam pytanie : "malowany Humbrolami" - numerki poproszę, chodzi mi o kamo ;) (przy okazji jakbyś jeszcze miał humbrolowskie "szaro-zielone" to też by było miło) ;) A Hurricane klasa, wash jak trzeba, nie za brudny nie za czysty. A to rumuńskie malowanie ciekawe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 bardzo ladny, szczegolnie podoba mi sie na zdjeciach 2, 5 i 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Hej.Ciesze sie ze juz sa zdjecie.Miałem okazje widziec oba modele na zywo no i coz- nie ma do czego sie przyczepic, jak byly rzeczy do poprawki to sa poprawione wiec mozna tylko ogladac i podziwiac. ...Mysle ze miłosnicy rafu nie maja problemu z rozpoznaniem kolorów.Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Bardzo ładnie wykonany Hurricane. Wykończeniówka nie razi nadmiernym "brudzingiem" i co nie czyni modelu sztucznym. Jedyne co bym nieco zmienił, to barwa okopceń, które są jak dla mnie trochę zbyt smolisto-czarne. Reszta prezentuje się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Jako miłośnik RAFu i na przyszłość mam pytanie : "malowany Humbrolami" - numerki poproszę, chodzi mi o kamo ;) (przy okazji jakbyś jeszcze miał humbrolowskie "szaro-zielone" to też by było miło) ;) No to tak góra to Humbrol 26 i 116 dół to 23 i 33 a żółty to rozjaśniony białym 154, co do szaro zielonego to ja używałem Humbrol 27 i 149 i na spód 64. A mój następny projekt już ruszył i będzie to: I też będzie rumuński, swoją drogą rumuni używali chyba każdego typu maszyny dostępnej w czasie drugiej wojny światowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Ojjj, rękawica rzucona ;) Pragnę się wytłumaczyć, miłośnikiem RAFu (jak i całego innego lotnictwa) jestem na co dzień, modelarzem w wolnych chwilach ;) A kolory mi sie kojarzą gdzie je zobacze ale przelicznika w głowie nie mam ;) Rumuni rzeczywiście używali wszystkiego w IIWŚ (nawet od Polaków kupowali). A teraz dumnie reprezentują swoje siły powietrzne dość sporą liczbą MiGów 21, też oryginalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi