RH Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Witam wszystkich "świrów plastiku" tych mlodych ,średnich i sędziwych. Z przyjemnością otwieram na galerii nowy rok2011 .modelem iście karnawałowym bo bardzo kolorowym.wiem ,wiem ze już w tym roku pokazywałem model ,ale to się nie liczy bo skorupka była klejona w 2010. Tak więc do dzieła ,oto pierwszy model z 80!!! które mam zamiar zrobić (oczywiście to taki kawal ) Model jak w temacie czyli myśliwiec armijny USA Boening P-12 E skala 1:32 Hasegawa .model robiony z pudla bez żadnych dorobek .Pasy i oznaczenia malowane. Zostałem do tego zmuszony kiepską jakością kalek. myślę ze wyszło to na dobrze modelowi. Sposób malowania pasów na kadłubie przedstawiłem na ostatnich zdjęciach Może tym młodszym kolegom to się przyda przy robieniu podobnych malowań bo starzy wyjadacze mają swoje sposoby Edytowane 13 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Model piękny, mam wielki sentyment do tego samolotu (mój pierwszy Matchbox) Natomiast przez tekst ledwo przebrnąłem. Szkoda, że autor nie przykłada do pisania chociaż odrobiny takiej staranności, jak do modelowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Miałem tę perełkę z Matchbox'a, skrzydła były już oryginalnie z żółtego plastiku, a kadłub chyba zielony. Piękny model brawo RH&RH, a sposób malowania to i mnie się przyda, dzięki i za wspominkowy model również. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Na złość nie skomentuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Cudeńko. Nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi