Piotr1281 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Witam wszystkich, Mam następujący problem, model uprzednio pomalowany aerografem matową farbą polakierowałem bezbarwnym błyszczącym lakierem Gunze. Powierzchnia modelu stała się jednak co najwyżej półmatowa i w dodatku bardzo chropowata. Myśle że nakładanie kalkomanii na taką powierzchnię nie ma sensu. Co mogę w takim przypadku zrobić? Myślałem żeby wszystko raz jeszcze prysnąć bezbarwnym połyskiem w sprayu ale czy zlikwiduje to chropowatą powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melmak Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 czy zlikwiduje to chropowatą powierzchnię? nie. albo zmatowanie papierem wodnym albo totalne usuniecie wszystkiego. myślę, że ta druga opcja jest lepsza ze względu na szczegóły modelu. ale niech sie jeszcze więksi spece od modelarstwa wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Ja bym pomalował to jeszcze raz bezbarwnym błyszczącym. W moim CE też miałem taki problem, ale druga warstwa lakieru i płyny do kalek załatwiły sprawę. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi