Mariusz 72 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Cześć Na warsztacie armata wz. 1897 kalibru 75 mm Schneider 1:35 na bazie "modelu" firmy RPM + Ułan polski z 1939 roku na bazie DRAGON German cossack cavarly – premium edition Link do wcześniejszych prac: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=16&t=4876 Po standardowej „krótkiej” przerwie troszkę drgnęło w temacie. Zrobiłem główną oś. Poza tym po wizycie w sklepie przyszła mi ochota zrealizować odwieczne marzenie. Ułan polski z 1939 roku na bazie DRAGON German cossack cavarly – premium edition Ma to być jedna scenka... Na początek konik: Sporo pracy... Tak to wyszło w całości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Jak dla mnie - rewela. Na tym etapie pięknie wszystko wygląda. Mam jednak małą uwagę co do mauser'a, ułan powinien mieć krótką "kawaleryjską" wersję, a to chyba jest zwykły k98 jeśli się nie mylę? Jak ma się sprawa z troczeniem pochwy, nie powinna być na pasie przy boku jeźdźca? Temat piękny (wykonanie też) szkoda żeby takie duperele go zepsuły, choć istnieje duże prawdopodobieństwo że się mylę Powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Thx. Co do karabinu to możesz mieć rację ale równie dobrze mógł być zdobyczny. Nie mam innego dobrej jakości więc musi tak zostać. Natomiast pochwa jest ok. Przy boku nosilil Kozacy. Drobnych błędów może być więcej ale nic nie jest doskonałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Temat zacny merytorycznie się nie wypowiem co do ułana nie moja działka ale na pewno chłopaki podpowiedzą. Armatka szczegóły super przerabiasz RPM czy od podstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Bomba Będę uważnie obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 ... Armatka szczegóły super przerabiasz RPM czy od podstaw? Na bazie RPM-u. Tak na serio to tylko lufa się do czegoś nadaje i częściowo łoże. Cała reszta do kosza... więc "prawie od podstaw". Może uda mi się to skończyć ale pracy będzie mnóstwo. Bardzo skomlikowana sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Super temat i kolejny Twój warsztat, już nie mogę się doczekać dalszych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dino 61 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Bardzo zacnie to wychodzi nie powiem . Zwłaszcza ułan . Tylko jest jedno małe "ale". Proszę poprawić nazwę armaty w temacie. Powinno być Schnaider, a nie jakieś tam shnaider. Pozdrawiam Marek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2011 Niestety nie da rady... Chyba tylko moderator może to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Tylko jest jedno małe "ale". Proszę poprawić nazwę armaty w temacie. Powinno być Schnaider, a nie jakieś tam shnaider. Spokojnie z tymi nazwami ... poprawiajmy się ale z pomyślunkiem. Nie Shnaider, ani nie nawet Schnaider tylko Schneider wz 1897 (armata polowa Schneider wz. 1897 lub Canone de 75 modele 1897). Wberw charakterystycznej nazwie to francuska firma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Dobra. Nie ma co kopi kruszyć. W tyule jest źle bo pisałem z pamięci (a zawsze to przekręcam). W opisie na 1 stronie jest już wszystko jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi