ZIO BY NAITT Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Pragnę zaprezentować moją wariację na temat AZ Modelowej wariacji na temat Spada S.51C1. Na początek garść pochwał: 1. Tani 2. Dostępny 3. Ładne kalki Ok, starczy tego miodu, teraz wady: 1. Bez publikacji Stratusa model niemożliwy do wykonania. 2. Silnik - żywiczny odlew podobny do Jupitera liczbą cylindrów. 3. Dolny płat podzielony na 3 elementy, właściwie nie wiadomo po co. 4. Producent zapomniał o owiewkach centropłata - owiewki były potężne - korekta błędu też. 5. Również zapomniano o trzech gardzielach doprowadzających powietrze do silnika (takie trzy wielkie rury pomiędzy goleniami podwozia). 6. Gdyby zainstalować górny płat na nie przerobionych zastrzałach miałby on wznios ok. 20 stopni w stosunku do dolnego. A teraz popastwię się nad sobą. Model jest : 1. Zbyt czysty 2. Zbyt matowy 3. Niezłoszowany A teraz obrazki: Reasumując - jak ktoś toto ma, to niech sobie to sprzeda i kupi żywicę Choroszy Modelbud. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 No to ja już nic nie napiszę No dobra dodam ,że można zobaczyć go w filmie"Wielka Droga"z 1945roku.Właśnie w tym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Normalnie cud, miód i ultramaryna. Jeśli był w filmie z 45 roku -jako lotny przetrwał wojne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Film był produkowany w trakcie wojny w 1945 miał premierę tylko na zachodzie.Duża część filmu to oryginalne materiały dokumentalne i wśród nich jest samolot i nie tylko ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Podejrzewam, że w filmie wykorzystano zdjęcia archiwalne. A model zaprezentowany nam przez Konrada to jak dla mnie pierwsza klasa! Niewymęczony, czyli dokładnie taki jakie najbardziej lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 No i znów wyciągnąłeś z rękawa ciekawego Polonika. Wady modelu i wykonania wymieniłeś sam. Ja za to wymienię zalety, którymi jest sama chęć wykonania tego samolotu i bardzo ładnie wykończony silnik Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mate82 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 2. Silnik - żywiczny odlew podobny do Jupitera liczbą cylindrów. Oczywiście dołączam się do "chwalców" . Żywica z zestawu czy dokupiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Zawsze chętnie zaglądam do galerii kolegi ZIO NOCĄ Podoba mi się konsekwencja, z jaką buduje kolekcję modeli samolotów w polskich barwach. No i podobają mi się te modele, ten też Nieśmiały z natury jestem, więc nawet nie będę prosił o jakieś zbiorowe zdjęcia kolekcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Dziękuję kolegom za dobre słowo Korniku zapewniam Cię że następne też będą ciekawe, co by była równowaga dla Spitów, Jedenastek, Łosi i innych popularnych na forum poloników. Mate82 - zastosowałem silnik z zestawu z radykalnymi przeróbkami - to co zaproponował producent było niezwykle ubogie w detale a i one mijały się z prawdą. Co do propozycji kolegi Kubisza pokazania całej kolekcji, to jest to dość skomplikowane logistycznie - wszystkiego jest coś koło 130 sztuk a zdjęcia gablot prezentują się "tak se". Być może popełnię kilka fotografii tematycznych - tak będzie prościej. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 20 Stycznia 2011 wszystkiego jest coś koło 130 sztukImponująca ilość. Szczerze gratuluję A jesli chodzi o ten modelik to mi osobiście brakuje washa - ale rozumiem konsekwencję autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfenstein Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Gratulacje! Bardzo dobrze się samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi