kalaruch Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Witam ponownie Prawdopodobnie jako pierwszy będę miał zaszczyt przedstawić warsztatowego Biberka Niestety nie zdążyłem ze względu na swój pośpiech zrobić inboxa, ale wielce łaskawy Pan Balrog pozwolił na użyczenie fotek Oto BÓBR ! A to już warsztacik: Połówki kadłuba z podkładem i wmontowanym fotelem oraz tablicą przydrządów, w sumie nawet dokładnie odwzorowana: Oto sama tablica: Fotel - wypychacze do usunięcia oczywiście: Torpedy w całej krasie: Śruby torpedy - trzeba szpachlować niestety ... : I zrobić przeróbki piór - krawędź natarcia musi zostać zaokrąglona, wiem spieprzyłem, ale da się naprawić : Dlaczego ?? A dlatego: Foto z własnych zbiorów tajnych ;) CDN ![/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 20 Stycznia 2011 No to zasiadamy PS. a co z poprzednim projektem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 No to zasiadamy PS. a co z poprzednim projektem ? My z Trójmiasta wieloprojektowi jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 20 Stycznia 2011 My z Trójmiasta wieloprojektowi jesteśmyChyba jak my wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Flota Kriegsmarine rośnie w siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Teraz dopiero zauważyłem !! No z tym panem to żeś pojechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 no dajesz Kalaruch! u mnie narazie w pudełku leży bimberek(biberek) będę wiedział co i jak poprawić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 No to daję ;) Kadłubik sklecony, wnętrze zamknięte, nie będę pokazywać ;P Niestety klej CA mi tak zapaskudził szybki że zeszła mi motywacja, ale no cóż, w zimie szyby bywają oszronione. Rzut oka na całość: Foto może ciemne, ale co ma być widać to widać: I dodatki ze scratcha wierny 1:1 oraz 1:35 w stepach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Bardzo fajny, a te wizjery na kiosku dodają mu charakteru. Powiem, że jego wygląd bardziej mi "leży", niż "Morskiego Psa". bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Nie łatwiej było oszlifować/szpachlować miejsca łączeń kadłuba i kiosku przed doklejeniem osprzętu ? teraz ciężko będzie to zrobić aby czegoś nie uszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 dopiero teraz to zauważyłem, zanim kupię nową puchę podkładu to muszę to naprawić... a myślałem że mi się to upiecze ;) hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2011 No trochę posiedziałem i poprawiłem błędy - zaszpachlowałem, zaszlifowałem, podkład i pierwsza warstwa farby poszła ! Jeszcze spod spodu prześwituje preshading, ale po drugiej warstwie będzie git ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Jeszcze spod spodu prześwituje preshading, ale po drugiej warstwie będzie git ! To chyba dobrze, że prześwituje Chyba nie chcesz, żeby nie prześwitywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2011 No ale nie aż tak !! Trochę chcę stonować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 No mnie sie podoba. Fajnie ,mozliwe że i ja tak swego zmontuję.Puki co leży,czekając na swój czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 Dalsza odsłona, teraz mam picasę strzeżoną i pilnowaną coby mi nikt nie wywalił fotek. Po kalkach - przed sido na kalki: Zoom ogona torpedy, wstępny wash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 28 Maja 2011 Autor Share Napisano 28 Maja 2011 Torpedy poszły się walić - wash całą zjechał warstwę złotego ... Poszły do kreta i na ponowne malowanie. Ale prace nad kadłubkiem ruszyły - zapraszam! Po washu i nałożeniu biedrony: Po starciu biedrunki: Dziś z piwnicy zabieram torpedy do dalszej obróbki. Mam nadzieję że tym razem nic się nie stanie ! (mimo zabezpieczenia sido) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 W zasadzie to biedronka chyba znikła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 28 Maja 2011 Autor Share Napisano 28 Maja 2011 Rozmazała się, ale na żywo widać efekt więc clowner nie bój się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Rozmazała się, ale na żywo widać efekt więc clowner nie bój się ! Kiedy spotkanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 28 Maja 2011 Autor Share Napisano 28 Maja 2011 Na kolejną wystawę ;) zabierę mojego starego towarzysza oraz dwa nowe dzieła coby było dużo fantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Na kolejną wystawę ;) zabierę mojego starego towarzysza oraz dwa nowe dzieła coby było dużo fantów ja zabiorę wielką trójce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 No proszę już się zwołują razem. Hmm.... .Ja też się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Model ukończony - we wtorek/środę będzie galeria dzięki za kibickę - a tu foto z Shipreplica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi