Sherman Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Witam, Jest to mój ósmy model,a siódmy pancerniak.Na początku chciałem zaznaczyć że nie ma on nic wspólnego z prawdą historyczną.Podczas budowy dowiedziałem się na tym forum że model wypuszczony przez Italeri po prostu nie istniał.Trzeba było by go przerobić,jednak nie miałem ochoty ani doświadczenia.Model malowany pędzlem,nowy sposób na podstawkę i malowanie "ala aero".Osobiście patrząc na inne moje modele jestem zadowolony,choć dostrzegam błędy i zamierzam je poprawić przy następnych modelach.Zdjęcia robione starą cyfrówką przy warunkach polowych,niestety na chwilę obecną tylko takie mogę zaprezentować.Proszę o jak najwięcej praktycznych porad.Pozdrawiam Tomasz. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Nie wiem jak innym, ale mi sie podoba, nawet bardzo. Kolega też ma model ten sam z italca i wyszedł mu o wiele gorzej. viewtopic.php?t=3322&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Jedyne co mi sie nie podoba, to to że czołg jaby lewituje, i ta łopata z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Dziękuję za komentarze.Co do lewitacji to się zgadzam.Jest to jeden z tych błędów których jestem świadom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Witam! Bardzo fajnie kamo i ogólna kompozycja. Jednak rażący jest ślad łączenia górnej płyty wieży z jej bokami, tam powinno być gładko. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Dobrze, że napisałeś ten wstęp, bo obawiam się, że byś się nie wyzbierał z krytyki. Pomyśl o poważnym modelarstwie. To nie jest takie trudne. Wystarczy chcieć. Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 nie wyszło najgorzej, odwzorowywanie terenu to trudny temat i niestety te korzenie jako drzewa dla mnie przynajmniej sa malo przekonujace, a sam model tak jak napisales, merytorycznie jest totalna porazka ale sama robocizna nie wyszla najgorzej, przydaloby sie tylko wiecej starannosci, przednia plyta pancerna slabo spasowana, na lufie widac łaczenie form, mocowania wyrzutnikow na wiezy przykleiłes albo odwrotnie albo to italeri tak koslawo je zrobila, gaski tez moglyby byc lepsze ale wierze ze to co proponuje italeri w tej kwestii jest ubogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Scenka robiona chyba na szybkiego ,roślinność jaką zastosowałeś a konkretnie te kolorowe porosty to raczej archaizm i nadają się bardziej do modelarstwa kolejkowego(chociaż obecnie już coraz rzadziej),korzonki "do góry nogami" też raczej słabo imitują drzewa.Co do modelu to na 9 zdjęciu chyba zęby koła nie "trafiły" w gąsienicę.To oczywiście moje odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Nie podoba mi się to, że model wisi na podstawce. Dziwnie to wygląda. Błotniki dziwnie pogięte, było trzeba lepiej zrobić je z blaszek. Coś za czysty ten modelik. Na takim terenie powinien być nieco brudniejszy. To by było na tyle krytyki. Ogólnie model ładnie pomalowany i na pierwszy rut oka sprawia pożytywne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi