Skocz do zawartości

Modele PLL LOT

Michał G.

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda świetnie.

Ale ja czekam na obfita w zdjęcia relacje z budowy ATR'a. Najlepiej w osobnym wątku poświęconym tylko tej maszynkę ;)

• 1 month later...
IŁ-62 w skali 1/72.

Wielkość robi wrażenie Szkoda że producent nie zrobil "szklanych" okienek bo przy tej skali bez nich model dużo traci.

Tak czy siak masz we mnie kibica

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam po pewnej przerwie. Popracowałem trochę nad nowymi projektami, oto przykłady. W AN-24 (1:72) zamontowałem silniki i statecznik pionowy, podwozie i klapy też są już gotowe. Całość będzie teraz malowana. AN-24 (Plasticart) jest już w pełni gotowy i "ubrany" w malowanie PLL LOT, niebawem umieszczę fotki w galerii. Rozpocząłem teraz sklejanie IŁ-a 18 w skali 1:72 firmy A-model (dużo piłowania, czyszczenia, a na koniec szpachlowania), ale efekt końcowy przy tej skali powinien być zadowalający. W obroty wziałem również ERJ-145 w 1:144, jutro będzie szpachlowany, a następnie malowany. Nie wiem skąd jednak zdobyć kalkomanię (LOT) do niego, może ktos z Was ma jakieś źródło?!.

Równocześnie pracuję nad IŁ-em 62 w skali 1:72 (aktualnie zamontowane są już skrzydła i gondole silników - fotki wkrótce w galerii). Na koniec rodzynek lotowski, Mi-8 w skali 1:72. Tutaj model ten bedzie wymagał kilku poprawek, przede wszystki kształt okienek. Czas pokaże jaki bedzie tego efekt

AN-24%20LOT.jpg

ERJ-145%20LOT2.jpg

ERJ-145%20LOT.jpg

IL-18%20LOT2.jpg

IL-18%20LOT3.jpg

IL-18%20LOT.jpg

IL-18%20LOT5.jpg

MI-8%20LOT2.jpg

MI-8%20LOT3.jpg

MI-8%20LOT.jpg

Model ERJ-145 to Authentic Airlines. Tak LOT posiadał 4 sztuki śmigłowców Mil- Mi8. Jeśli już tworzyć kolekcję maszyn lotowskich, to w całości

A gdzie zakupiłeś Erj-145? A Milów jak możesz to pokaz foty.

Mi-8 "lotowskie" to wojskowe maszyny, które na czas pierwszej wizyty papieża z polecenia władz otrzymały to właśnie malowanie. Komuchy nie chcieli, aby armia była kojarzona z udzieleniem pomocy kościołowi. Wojskowe załogi ze specpułku były ubrane w mundury polskiego przewośnika. Zadna maszyna nie miała cywilnych rejestracji natomiast pozostawiono im numery wojskowe w okolicach rampy, tj. 619, 620,627,629