pioter Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Witam znalazlem na necie takie fotki: Chodzi o pojazd za Lanzia. Wyglada na wz.28 (w co sam nie bardzo wierze) ale z niczym innym mi sie nie kojarzy Cytuj
Chudziutki Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Faktycznie wygląda na jakąś polską konstrukcję. Z tym,że spójrz na przednią część pojazdu i porównaj ze zdjęciem wz.28 Cytuj
plastikk Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Lancia prima sort...aż dziw że się zachowała. To co za nią, to najprawdopodobniej jakiś Francuz - widziałem gdzieś fotę , łudzaco podobny do Wz. 28. Cytuj
Jarekk Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 To seryjny Citroen-Kegresse P4T. Bliski kuzyn wz.28. Cytuj
pioter Napisano 5 Lutego 2011 Autor Napisano 5 Lutego 2011 Wlasnie zaznaczony fragment mieszal moje odczucia.# Tez przypuszczam ze to jakis francuz ale rodzaj kopolki na wierzy stosowana byla chyba tylko w Polsce Cytuj
pioter Napisano 5 Lutego 2011 Autor Napisano 5 Lutego 2011 Dzieki Jarekk za naprowadzenie. Znalazlem chyba wlasciwy pojazd: AMC M23 Cytuj
Jarekk Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Wieżyczka jest typowa dla francuskich C-K, nie polskich. Cytuj
radett Napisano 21 Kwietnia 2011 Napisano 21 Kwietnia 2011 wieżyczka taka była użyta na prototypowym wz 28. W późniejszych egzemplarzach seryjnych zlikwidowano większość klapek (były na każdej ściance i pewnie mogły dzwonić podczas jazdy ) pozostawiając jedynie 2 sztuki - te na równoległych bocznych ściankach i samą szczelinę obserwacyjną na tylnej ściance. Poza tym jest wielce prawdopodobne że konstrukcja wieży jest analogiczna jak ta w wz 28 i 34 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi