Adrianowro Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 Tak na szybko fotki... Musze roślinożerność dokończyć i róg rowie poprawić + maźnięcia kosmetyczne ziemi Sidolux jeszcze nie wysechł i krowy oczywiście nie zamontowane i za czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Jak ja chciałbym umieć doprowadzać modele do takiego stanu. Ten wygląda elegancko, podłoże też się ładnie komponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 Jak ja chciałbym umieć doprowadzać modele do takiego stanu. Ten wygląda elegancko, podłoże też się ładnie komponuje. Tzn co, psuć ? Ja się zaczynam zastanawiać czy będę umiał zrobić nie zniszczony A tyle jeszcze pomysłów na wraki mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Tak, chodzi mi o wykonywanie modeli jako zniszczone. Jak wiadomo takie zniszczone nie są łatwe w wykonaniu. No trzymaj tak dalej, będę zaglądał do końca prac nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Dzięki za pomysł , teraz już wiem co zrobić ze swoim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 A mam takie pytanko , powiedz mi jak i z czego wykonałeś podłoże - coś zkomplikowanego? I jak przy twierdziłeś je do podstawki jakiś klej czy sidolux? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 A mam takie pytanko , powiedz mi jak i z czego wykonałeś podłoże - coś zkomplikowanego?I jak przy twierdziłeś je do podstawki jakiś klej czy sidolux? Generalnie to gips + ziemia z kwiatków ( dosłownie bo ma takie fajne grudy) + piasek dla szynszyli + zwykły piasek + drobne kamyczki do kolejkowych podkładów. Wymieszane na sucho i położone na wikol, po chwili rozcieńczony wikol zapuszczony miejsce koło miejsca a potem już tylko malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Elegancko, tylko krowy w guano upaćkaj, bo czyste jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Lutego 2011 Autor Share Napisano 23 Lutego 2011 Elegancko, tylko krowy w guano upaćkaj, bo czyste jakieś. Kurczaki , na PWM tez się przyczepili a napisałem że są jeszcze przed bruzzingiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Gratuluje ! Bardzo fajnie ci to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 No rzeczywiście muszę pochwalić wygląda świetnie Dodaj troche białego pigmentu za ziemi i na kołach będzie imitować spalenizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 A co by miało się spalić na popiół? Kw nie ma przecież gumowych "bandaży"- zastanów się... Ja osobiście polecam popiół z papierosa- chyba, że ktoś nie pali... Model zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 A co by miało się spalić na popiół? Kw nie ma przecież gumowych "bandaży"- zastanów się... Ja osobiście polecam popiół z papierosa- chyba, że ktoś nie pali... Model zacny Dla samego urozmaicenia żeby brązy nie rzucały się tak w oczy. A powiedz mi czym zafixować popiół żeby nie schodził, jeszcze o takim sposobie nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 A co by miało się spalić na popiół? Kw nie ma przecież gumowych "bandaży"- zastanów się... Ja osobiście polecam popiół z papierosa- chyba, że ktoś nie pali... Model zacny Dla samego urozmaicenia żeby brązy nie rzucały się tak w oczy. A powiedz mi czym zafixować popiół żeby nie schodził, jeszcze o takim sposobie nie słyszałem. Może tym samym specyfikiem MIGa co do pigmentów ? U mnie nikt nie pali ,więc nie sprawdze , a zazwyczaj korzystałem z pigmentów białego i czarnego+ concentrine do popiołów.. Dziękuje za pozytywne komentarze - model robiony na wariackich papierach aby an bytom zdążyć a jeszcze robie za samotnego ojca od tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 A powiedz mi czym zafixować popiół żeby nie schodził, jeszcze o takim sposobie nie słyszałem. W tym zabiegu sprawdza się matowy varnish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Bardzo ładnie to wszystko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 28 Lutego 2011 Autor Share Napisano 28 Lutego 2011 Krowy zyskały Byka w Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 W sumie zostały dwie rzeczy do zrobienia : A) delikatna podmalujka liści słonecznika B) Zastanowienie się czy nie wrzucić chłopa z Tamyii koło płota - jak wymyśle co z łapami mu zrobić Ktoś kojarzy co to za chwast ? Mleczyk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Tematyka bardzo trudna, ale wybrnąłeś z niej bardzo dobrze. Trochę poprawiłbym rdzę, gdyż przejścia pomiędzy odcieniami są jakby za ostre i lekko nienaturalne. Spróbuj użyć suchych pigmentów np. MIG-a. Brawo za podstawkę . Przy okazji problemów z moją poszukuję info na temat zieleni. Czego użyłeś jako zielonej trawki? Ziemia to ta do kwiatków? Wyglądają bardzo naturalnie. Może kiedyś też skuszę się na jakiś wrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Maja 2011 Autor Share Napisano 19 Maja 2011 Hej To sa pigmenty Miga - cos pokąbinuje jeszcze Rosliność to trawka Polaka +pędzel Słoneczniki z jadara Ziemia to ziemia z kwiatków( z doniczki) +gips +piasek Sypię taka miesznakę na wikol a potem usztywniam kolejna porcją mono rozcięczonego wikolu. Wychodzi wtedy taka zryta gleba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi