paffko Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 hehehe fajny patent z tą wiertareczką Prace jak narazie posuwają się całkiem ok, wszystko wygląda dobrze Czekam na więcej Pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Czegoś tu nie rozumię, szpachlujesz oczka po wypychaczach a zostawiasz szwy na konstrukcji nadwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Nowłaśnie też to zauważyłeś, Andrzej co on ,robi nie prawdasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironik Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Rozumiem, że szwy to te linie zaznaczone na zdjęciu: Jeżeli tak to już to poprawiłem. Widać teraz tylko te linie ale jak się przejedzie palcem to nie czuć żadnej różnicy. A najlepiej będzie to widać jak prysnę podkładem a jeżeli będzie to widoczne to jeszcze poprawię A wygląda to tak: Wielkie dzięki za słowa krytyki. To jeszcze bardziej motywuje mnie do lepszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 No! Kolega się poprawił, więc wybaczamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironik Napisano 14 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2007 Dzisiaj mam wolne więc spróbowałem po raz pierwszy użyć aerografu Pierwsze wrażenia?? Super sprawa Na pierwszy rzut poszły felgi. Psiknąłem je na srebrny kolor. Narazie bez podkładu, tak tylko żeby sprawdzić jak to się wogóle maluje takim czymś i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z efektu Jako farbki użyłem produktu Model Master "Chrome silver". Farbkę rozcieńczyłem w stosunku 50:50. Dałem tylko jedną warstwę a i tak wszystko ładnie pokryło. Na koniec rozkręciłem aerograf na części pierwsze i dokładnie wyczyściłem. Farby zużyłem bardzo mało a pomalowałem dwie pojedyncze i jedną podwójną felgę Pomalowane felgi pójdą do czyszczenia ponieważ będę dawał jeszcze podkład. A oto efekty dzisiejszej pracy: Po prawej stonie falga niemalowana a po lewej już pomalowana... ..i na odwrót A tu już pomalowane felgi z nałożonymi oponami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 kurcze podoba mi sie:). Chyba tez sie w to zaopatrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 Dla mnie bomba!!! Ironik zrobiłeś super zakup. A i predyspozycje do malowania aero masz pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 Fajny modelik bardzo mi się podoba Mam pytanko czy felgi nie były chromowane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 Swietna robota , odrazu widać, że się przykładasz do modelu. I tak trzymać. Mam pytanko czy felgi nie były chromowane??? W pierwszym zdjęciu masz pokazane, jak wyglądały bez malowania a obok po farbce silver chrome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adigromb Napisano 16 Kwietnia 2007 Share Napisano 16 Kwietnia 2007 nie zauważyłem sorry ale ze mnie gapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironik Napisano 18 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2007 Koła już są gotowe Pomalowane podkładem...: ...i z założonymi oponami: Rama też już jest pomalowana podkładem i czeka na malowanie na właściwy kolor: dodano 20.04.2007 19:42 Jestem w trakcie malowania ramy. Idzie się przy tym namęczyć dodano 23.04.2007 19:08 Dzisiaj skończyłem malować ramę. Jutro jeszcze przyglądne się jej dokładnie i ewentualnie zrobie małe poprawki Mała przymiarka z kołami: dodano 02.05.2007 17:08 Narazie niestety nie mogę malować w domu Teraz tylko przygotowuje wszystkie części a roboty naprawdę jest dużo. W kolejnej już części nie było potrzebnych otworów Naszczęscie moja miniwiertarka znów sobie z tym poradziła Kolejne nocki w robocie poświęcam na drobne prace obróbkowo-szlifierskie A tu już gotowa naczepa Oczywiście to tylko przymiarka z przygotowanych części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironik Napisano 27 Maja 2007 Autor Share Napisano 27 Maja 2007 Bardzo dawno nie dawałem aktualizacji ale nie miałem weny (i czasu ) na klejenie. Ostatnio znów zabrałem się za robotę. Na początku malowałem podkładem każdą część osobno (co widać na zdjęciach, są to te górne podpórki), lecz stwierdziłem, że najpierw skleję całą naczepę i zacznę ją dopiero malować. Czas na zdjęcia Tu już wszystko jest sklejone: Zabrałem się za robienie ruchomego zjazdu: Tak wygląda podniesiony i opuszczony tył: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 27 Maja 2007 Share Napisano 27 Maja 2007 (edytowane) Super na pierwszy żut oka wszystko wygląda dobrze, ahh przypomina mi się moja relacja z Car Transportera P.S A szykuje się coś na lawetkę ? Edytowane 27 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Maja 2007 Share Napisano 27 Maja 2007 Serek popraw proszę posta... Ironik mam nadzieję, że na naczepie postawisz coś fajnego? Przyłączam się do pytania Serka: Co to będzie? Na razie wszystko w porządku. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi