danielos Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem tu nowy mam na imię Daniel mam 18 lat, modelarstwem zajmuję się od 6 lat z przerwami (w tym rc-trial 4x4 1:10), Tak więc na warsztat wchodzi znany chyba wszystkim "Liberciak", skala oczywiście 1:350 : P, model planuję wykonać "prosto z pudelka" z dodatkami własnej roboty w tym sherman w skali 1:350 którego dzis skończyłem, myślę ze chyba tragicznie nie wygląda Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us shermanik Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Natomiast w chwili obecnej popełniam King George V z tamiyki 1:350 + relingi, jesli macie ochote to mogę założyć i dla niego garaż Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Btw Maluję pędzlem kompresor posiadam, ale aerograf mam niestety zepsuty, pękła bodajże dysza zapychając wylot i chyba będzie potrzebny zakup nowego aero w przyszłości, liberciaka zacznę odrazu po skończeniu Georga Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Ile ten KGV przeleżał na dnie ?? Jak dla mnie przesadziłeś z ilością rdzy, obić farby i innym badziewiem To okręt wojenny, wizytówka, a nie przegniły rosyjski trawler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 King to chyba w przededniu pocięcia na żyletki. A i czołg wyszedł średni, bo w tej skali i w tym miejscu na pokładzie będzie go widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 Ile ten KGV przeleżał na dnie ??Jak dla mnie przesadziłeś z ilością rdzy, obić farby i innym badziewiem To okręt wojenny, wizytówka, a nie przegniły rosyjski trawler Hehe no w sumie racja z tym że jak widać na niektórych fotach te okręty wcale nie były takie czyściutkie Zrobiłem tak wyexplatowanego ponieważ miałem malutką wizję artystyczną wg której mój kgv przeszedł ciężkie boje + czynnik wody morskiej oraz długi okres służby przed remontem Może faktycznie zredukuje te efekty ale to na koniec jak zobacze całość :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Widziałem wiele zdjęć tego okrętu i na żadnym nie był tak poturbowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Ile ten KGV przeleżał na dnie ??Jak dla mnie przesadziłeś z ilością rdzy, obić farby i innym badziewiem To okręt wojenny, wizytówka, a nie przegniły rosyjski trawler Hehe no w sumie racja z tym że jak widać na niektórych fotach te okręty wcale nie były takie czyściutkie Zrobiłem tak wyexplatowanego ponieważ miałem malutką wizję artystyczną wg której mój kgv przeszedł ciężkie boje + czynnik wody morskiej oraz długi okres służby przed remontem Może faktycznie zredukuje te efekty ale to na koniec jak zobacze całość :P Pozdrawiam Pokaż mi zdjęcie tak zdewastowanego okrętu Co jak co ale brytole dbali o swoje okręty traktowali je jak wizytówkę A już na pewno rdzy nie uświadczysz na nadbudówkach wieżach i innych elementach nad pokładem Po czym niby te obicia na nadbudówce, wieżach i na kadłubie ?? http://www.naval-history.net/Photo01bbKGV1945MQ.jpg http://www.maritimequest.com/warship_directory/great_britain/battleships/king_george_v/hms_king_george_v.htm to co zrobiłeś wygląda strasznie Typowy przykład jak można oszpecić ładnie zrobiony model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Prawdę rzekłszy, to "Krój Jerzy" wygląda jak zbieg ze stoczni złomowej - o Tomkach można powiedzieć wiele brzydkich rzeczy, ale za coś takiego, to by Cię normalnie rozstrzelali Takie malowanie można by uznać na "liberciaku", choć też nie mam pewności, bo kapitanowie potrafią być bardzo drażliwi na punkcie wyglądu swojej jednostki. Szkoda, bo KGV to bardzo ładny okręt i z sukcesami na koncie. bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Ja pie... , co się stało temu okrętu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Ja pie... , co się stało temu okrętu Pozdrawiam Lepiej bym tego nie powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 BALROG wyluzuj trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Ja pie... , co się stało temu okrętu Question Question Question Wpadł pod pociąg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 co się stało temu okrętu przecież napisał mój kgv przeszedł ciężkie boje pewnie z tym shermanem z liberciaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 ech Panowie, za ostatnie posty w temacie wstyd mi za Was, naśmiewacie się z kolegi - taka jego wizja, sam sobie ją wytłumaczył i możemy wykazać się tolerancją lub nie, uwagi merytoryczne jak najbardziej wskazane (jak na początku tematu) i tego się trzymajmy, możemy wykazać s-f tej wizji ale nie próbujmy nikogo na siłę przekonywać do naszej recepty na modelarstwo a tym bardziej naśmiewać się z odmiennych poglądów, każdy tworzy modele tak by sprawiały one jemu samemu frajdę, nawet jeśli zdarzy się taki przypadek, że będzie chciał mieć różowy okręt w czerwone serduszka wracając do tematu, jakiś postęp w pracach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Dziś planuję wykonać pojazdy desantowe dla piechoty ( nie pamietam konkretnej nazwy) i o ile będe miał sił to ze 2 studebakery a co do modelu to na razie czeka na rzecz Jerzego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 ech Panowie, za ostatnie posty w temacie wstyd mi za Was, naśmiewacie się z kolegi - taka jego wizja, sam sobie ją wytłumaczył i możemy wykazać się tolerancją lub nie, uwagi merytoryczne jak najbardziej wskazane (jak na początku tematu) i tego się trzymajmy, możemy wykazać s-f tej wizji ale nie próbujmy nikogo na siłę przekonywać do naszej recepty na modelarstwo a tym bardziej naśmiewać się z odmiennych poglądów, każdy tworzy modele tak by sprawiały one jemu samemu frajdę, nawet jeśli zdarzy się taki przypadek, że będzie chciał mieć różowy okręt w czerwone serduszka Faktycznie, racja, model powinien najbardziej podobać się autorowi i jemu sprawiać frajdę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Oj, chłopaki wy poprostu zazdrościcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Gotowy LVT 1:350, jeszcze prawdopodobnie wykonam 2x Studebakera US6, DUKW 6x6 i 2x barki desantowe :P Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us na tej fotce otarcia które tu widać są już ogarniete na dużo łagodniejsze Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi