Skocz do zawartości

Liberty Ship S.S. Jeremiah O'brien (1:350 Trumpeter)

danielos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem tu nowy mam na imię Daniel mam 18 lat, modelarstwem zajmuję się od 6 lat z przerwami (w tym rc-trial 4x4 1:10), Tak więc na warsztat wchodzi znany chyba wszystkim "Liberciak", skala oczywiście 1:350 : P, model planuję wykonać "prosto z pudelka" z dodatkami własnej roboty w tym sherman w skali 1:350 którego dzis skończyłem, myślę ze chyba tragicznie nie wygląda

obraz085u.jpg

Uploaded with ImageShack.us

obraz086z.jpg

shermanik

obraz087g.jpg

obraz088nf.jpg

obraz089y.jpg

obraz090p.jpg

Natomiast w chwili obecnej popełniam King George V z tamiyki 1:350 + relingi, jesli macie ochote to mogę założyć i dla niego garaż

obraz092vb.jpg

obraz095vm.jpg

Btw Maluję pędzlem kompresor posiadam, ale aerograf mam niestety zepsuty, pękła bodajże dysza zapychając wylot i chyba będzie potrzebny zakup nowego aero w przyszłości, liberciaka zacznę odrazu po skończeniu Georga

Pozdrawiam

Ile ten KGV przeleżał na dnie ??

Jak dla mnie przesadziłeś z ilością rdzy, obić farby i innym badziewiem

To okręt wojenny, wizytówka, a nie przegniły rosyjski trawler

Hehe no w sumie racja z tym że jak widać na niektórych fotach te okręty wcale nie były takie czyściutkie Zrobiłem tak wyexplatowanego ponieważ miałem malutką wizję artystyczną wg której mój kgv przeszedł ciężkie boje + czynnik wody morskiej oraz długi okres służby przed remontem Może faktycznie zredukuje te efekty ale to na koniec jak zobacze całość :P

Pozdrawiam

Ile ten KGV przeleżał na dnie ??

Jak dla mnie przesadziłeś z ilością rdzy, obić farby i innym badziewiem

To okręt wojenny, wizytówka, a nie przegniły rosyjski trawler

Hehe no w sumie racja z tym że jak widać na niektórych fotach te okręty wcale nie były takie czyściutkie Zrobiłem tak wyexplatowanego ponieważ miałem malutką wizję artystyczną wg której mój kgv przeszedł ciężkie boje + czynnik wody morskiej oraz długi okres służby przed remontem Może faktycznie zredukuje te efekty ale to na koniec jak zobacze całość :P

Pozdrawiam

Pokaż mi zdjęcie tak zdewastowanego okrętu

Co jak co ale brytole dbali o swoje okręty traktowali je jak wizytówkę

A już na pewno rdzy nie uświadczysz na nadbudówkach wieżach i innych elementach nad pokładem

Po czym niby te obicia na nadbudówce, wieżach i na kadłubie ??

http://www.naval-history.net/Photo01bbKGV1945MQ.jpg

http://www.maritimequest.com/warship_directory/great_britain/battleships/king_george_v/hms_king_george_v.htm

to co zrobiłeś wygląda strasznie

Typowy przykład jak można oszpecić ładnie zrobiony model

Prawdę rzekłszy, to "Krój Jerzy" wygląda jak zbieg ze stoczni złomowej - o Tomkach można powiedzieć wiele brzydkich rzeczy, ale za coś takiego, to by Cię normalnie rozstrzelali Takie malowanie można by uznać na "liberciaku", choć też nie mam pewności, bo kapitanowie potrafią być bardzo drażliwi na punkcie wyglądu swojej jednostki.

Szkoda, bo KGV to bardzo ładny okręt i z sukcesami na koncie.

bzzz-bzzz

ech Panowie, za ostatnie posty w temacie wstyd mi za Was, naśmiewacie się z kolegi - taka jego wizja, sam sobie ją wytłumaczył i możemy wykazać się tolerancją lub nie, uwagi merytoryczne jak najbardziej wskazane (jak na początku tematu) i tego się trzymajmy, możemy wykazać s-f tej wizji ale nie próbujmy nikogo na siłę przekonywać do naszej recepty na modelarstwo a tym bardziej naśmiewać się z odmiennych poglądów, każdy tworzy modele tak by sprawiały one jemu samemu frajdę, nawet jeśli zdarzy się taki przypadek, że będzie chciał mieć różowy okręt w czerwone serduszka

wracając do tematu, jakiś postęp w pracach?

ech Panowie, za ostatnie posty w temacie wstyd mi za Was, naśmiewacie się z kolegi - taka jego wizja, sam sobie ją wytłumaczył i możemy wykazać się tolerancją lub nie, uwagi merytoryczne jak najbardziej wskazane (jak na początku tematu) i tego się trzymajmy, możemy wykazać s-f tej wizji ale nie próbujmy nikogo na siłę przekonywać do naszej recepty na modelarstwo a tym bardziej naśmiewać się z odmiennych poglądów, każdy tworzy modele tak by sprawiały one jemu samemu frajdę, nawet jeśli zdarzy się taki przypadek, że będzie chciał mieć różowy okręt w czerwone serduszka

Faktycznie, racja, model powinien najbardziej podobać się autorowi i jemu sprawiać frajdę.

Pozdrawiam