rtoipmodest Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Poddany naciskom dwóch osobników uległem. Skala oczywiście 1/72: Zarys scenki już jest. Jeśli jednak ktoś dysponuje ciekawymi materiałami dotyczącymi tego okresu/miejsca to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Co do samej scenki to...nic nie pomogę - puki co. Kalki będą od Black Liona?Czy też może własna inwencja? Będę stałym widzem poczynań kolegi. Edycja. Pozostaje kwestia kolorów ''Charta''. Z fotek niewiele wynika.Z pobieżnego rozeznania wynikało by że ,trójkolorowe typowe dla większości Beutepanzerów z WW I. Tak przynajmniej rzecze mądra dysputa na ''Landships forum''. plastikk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Czekam na warsztat, bo model nietypowy a i bryła pojazdu świetnie nadaje się na ukazanie wszystkich możliwych technik postarzania. PS: Skąd weźmiesz taką totenkopf na pojazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Ojojoj, ale będziesz miał dziubania, a dziubana. Na tym modelu trzeba nanieść sporo poprawek, no chyba że będziesz dziubał prosto z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Kalki będą od Black Liona?Czy też może własna inwencja?Pozostaje kwestia kolorów ''Charta''. Z fotek niewiele wynika.Z pobieżnego rozeznania wynikało by że ,trójkolorowe typowe dla większości Beutepanzerów z WW I. Tak przynajmniej rzecze mądra dysputa na ''Landships forum''. plastikk Kalki od Holendrów mam i tu zawód. Whippet jako jedyny ma raster - na białym Boczne czachy to jakieś nieporozumienie. Krzyże za małe. Kalkę zaprojektował kolega przy okazaji pixelozy: Skala72 widziałes kiedyś ten temat viewtopic.php?t=12138&start=0 Widziałeś bo jest Twój wpis. Zasadniczo nie dłubię z pudła - choć chciałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Kalki będą od Black Liona?Czy też może własna inwencja?Pozostaje kwestia kolorów ''Charta''. Z fotek niewiele wynika.Z pobieżnego rozeznania wynikało by że ,trójkolorowe typowe dla większości Beutepanzerów z WW I. Tak przynajmniej rzecze mądra dysputa na ''Landships forum''. plastikk Kalki od Holendrów mam i tu zawód. Whippet jako jedyny ma raster - na białym Boczne czachy to jakieś nieporozumienie. Krzyże za małe. Kalkę zaprojektował kolega przy okazaji pixelozy: Skala widziałes kiedyś ten temat viewtopic.php?t=12138&start=0 Widziałeś bo jest Twój wpis. A można by ... tak coś razy dwa te ''totenkopfy'' i numerek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 plastikk zakładam, że boczne czachy mogą być do poprawy, jak bedę miał wielkości OK to dostaniesz plik w Corelu i dasz do druknięcia. To co jest obecnie to wielkosciowo odpowiada Black Lionowi (króry mógł tak pokaszanić jak kalka na Poznańczyka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 plastikk zakładam, że boczne czachy mogą być do poprawy, jak bedę miał wielkości OK to dostaniesz plik w Corelu i dasz do druknięcia. To co jest obecnie to wielkosciowo odpowiada Black Lionowi (króry mógł tak pokaszanić jak kalka na Poznańczyka). Dzięki,dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Jednak Freikorps Biedaku, kto Cię tak naciskał? Masażyści? Dobra, dawaj tego Whippeta. Wprawę z modelem już masz, więc tym razem powinno być nieco łatwiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 No! Jest Whippet jest zabawa! Obserwuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 No! Jest Whippet jest zabawa! Obserwuję ;) Proszę nie robić sobie za dużego apetytu. Z pewnością nie będę się spieszył. Scenka ma być dość minimaliztyczna. Dysponuuję takim brukiem: Nie jestem pewny czy jest OK dla mojego czasookresu Przejżałem kilka fot z 1919 i bruk był na nich inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Wreszcie z nim startujesz! Brawo. Co do bruku to myślę że więcej tu zależy od miasta/kraju. "moda" brukarska chyba aż tak się nie zmieniała w czasie bo technologia ta sama. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Promien bruku wydaje sie za duzy. Zazwyczaj byl rowny "zasiagowi" ramion pracownika kladzacego bruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Piotrze pewnie masz słuszność. Ale i tak nie mam innego. Układ scenki: Do tego jeszcze z 2, 3 protofaszystów. Może jakiś (prawomyślny) cywil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Pior koncepcja ciekawa. Płotek zgodnie z zapowiedzią A może jakiś lewomyślny? Aresztowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Cywil tak...musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 Mała architektura: Niezbyt ambitnie, ale dla mnie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Niezbyt ambitnie jak mówisz, ale realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Do tego jeszcze z 2, 3 protofaszystów. Może takiego z czachą , będzie ładnie korespondowała z oznaczeniem czołgu? http://forum.axishistory.com/download/file.php?id=21381 I pytanie mam drobne- czy przed płotem będziesz robił krawężnik, czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 Do tego jeszcze z 2, 3 protofaszystów. Może takiego z czachą , będzie ładnie korespondowała z oznaczeniem czołgu? http://forum.axishistory.com/download/file.php?id=21381 I pytanie mam drobne- czy przed płotem będziesz robił krawężnik, czy raczej nie? No na pewno wyciagnę ząbki na hełmie w 72ce Krawężników ni chodnika nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Eeee, wymówki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi