Guest Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 No wlasnie, w kwietniu mija cwierc wieku od tej nietypowej wojny, ktorej nikt sobie nie wypowiedzial i pomyslalem o projekcie grupowym z tej okazji. Moglyby byc zarowno samoloty i smiglowce obu stron jak i okrety i sprzet ladowy. Co o tym sadzicie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imt Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 Jak o Malwiny to jak najbardziej jestem za, tylko będę musiał coś z tamtego okresu poszukać. (może ktoś ma A-4 na zbyciu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 Też bym się przyłączył z Harrierem. Może ktoś coś polecić w 1/48? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imt Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 Harrier w wersji FRS Mk1 to raczej Airfix (wprawdzie nie widziałem). Natomiast Tamiyi nie polecam (widziałem z bliska). Może być jeszcze wer. GR.3 ale nie wiem czy ktoś w tej skali robił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 Harriery w 1:48 w wersjach uzywanych w walkach o Malwiny produkuje Airfix ( uderzeniowy GR.3 i mysliwski Sea Harrier ). Ze swojej strony wszedlbym w ten projekt z Super Etendardem Hellera 1:48. Tylko, ze bardziej mi sie podoba w malowaniu francuskim ... Czy taki tez by sie liczyl hehe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 Mala dygresja ale tez na temat. W styczniu na szkoleniu w Szkocji spotkalem ( ujawnil sie z tym dopiero w pubie po zaliczonych egzaminach... ) Colina-kolesia, ktory w 1982 sluzyl jako marynarz na HMS "Glammorgan". Pracowal na dziobowej wyrzutni pociskow plot kiedy otrzymali trafienie w rufe Exocetem odpalonym z prowizorycznej wyrzutni brzegowej. Swiat jest czasem naprawde maly... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek Posted April 1, 2007 Share Posted April 1, 2007 Poczytałem na temat Harriera. Podobno coś sensownego da się zrobić składając Airfixa i Monogram. Oba ciężko osiągalne, więc jeszcze przemyślę. TUTAJ coś więcej dla zainteresowanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted April 2, 2007 Share Posted April 2, 2007 http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal7/6101-6200/gal6102-groupbuild-Dempsey/gal6102.htm Tu już robią (zrobili ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Casanowa Posted April 2, 2007 Share Posted April 2, 2007 To bardzo ciekawe. Normalnie, formalnie projekt w sam raz dla mojej produkcji. Obecnie mam na warsztacie Pucare. To może ja też się podłącze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 2, 2007 Share Posted April 2, 2007 Deklaruje ze swojej strony Aermacchi MB.339 1:48 w barwach Argentyny oczywiscie. Model juz mam, niebawem mam dostac blaszki Edka i fotele Pavli. Nie wiem czy jest sens okreslac jaki scisly termin ? Z reguly i tak sie to przedluza z roznych przyczyn... Jak ktos cos bedzie mial gotowego to po prostu niech robi wstawke i bedzie git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof II Posted April 8, 2007 Share Posted April 8, 2007 Napiszcie "bitwa o falklandy", nie wszyscy się domyślają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted April 8, 2007 Share Posted April 8, 2007 Napiszcie "bitwa o falklandy", nie wszyscy się domyślają Jaka bitwa ?? a było coś takiego ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof II Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 wojna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts