Gość Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 No wlasnie, w kwietniu mija cwierc wieku od tej nietypowej wojny, ktorej nikt sobie nie wypowiedzial i pomyslalem o projekcie grupowym z tej okazji. Moglyby byc zarowno samoloty i smiglowce obu stron jak i okrety i sprzet ladowy. Co o tym sadzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Jak o Malwiny to jak najbardziej jestem za, tylko będę musiał coś z tamtego okresu poszukać. (może ktoś ma A-4 na zbyciu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Też bym się przyłączył z Harrierem. Może ktoś coś polecić w 1/48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Harrier w wersji FRS Mk1 to raczej Airfix (wprawdzie nie widziałem). Natomiast Tamiyi nie polecam (widziałem z bliska). Może być jeszcze wer. GR.3 ale nie wiem czy ktoś w tej skali robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Harriery w 1:48 w wersjach uzywanych w walkach o Malwiny produkuje Airfix ( uderzeniowy GR.3 i mysliwski Sea Harrier ). Ze swojej strony wszedlbym w ten projekt z Super Etendardem Hellera 1:48. Tylko, ze bardziej mi sie podoba w malowaniu francuskim ... Czy taki tez by sie liczyl hehe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Mala dygresja ale tez na temat. W styczniu na szkoleniu w Szkocji spotkalem ( ujawnil sie z tym dopiero w pubie po zaliczonych egzaminach... ) Colina-kolesia, ktory w 1982 sluzyl jako marynarz na HMS "Glammorgan". Pracowal na dziobowej wyrzutni pociskow plot kiedy otrzymali trafienie w rufe Exocetem odpalonym z prowizorycznej wyrzutni brzegowej. Swiat jest czasem naprawde maly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 Poczytałem na temat Harriera. Podobno coś sensownego da się zrobić składając Airfixa i Monogram. Oba ciężko osiągalne, więc jeszcze przemyślę. TUTAJ coś więcej dla zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal7/6101-6200/gal6102-groupbuild-Dempsey/gal6102.htm Tu już robią (zrobili ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Casanowa Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 To bardzo ciekawe. Normalnie, formalnie projekt w sam raz dla mojej produkcji. Obecnie mam na warsztacie Pucare. To może ja też się podłącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 Deklaruje ze swojej strony Aermacchi MB.339 1:48 w barwach Argentyny oczywiscie. Model juz mam, niebawem mam dostac blaszki Edka i fotele Pavli. Nie wiem czy jest sens okreslac jaki scisly termin ? Z reguly i tak sie to przedluza z roznych przyczyn... Jak ktos cos bedzie mial gotowego to po prostu niech robi wstawke i bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof II Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Napiszcie "bitwa o falklandy", nie wszyscy się domyślają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Napiszcie "bitwa o falklandy", nie wszyscy się domyślają Jaka bitwa ?? a było coś takiego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof II Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 wojna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi