SirMiko Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 (edytowane) Problem opanowany... Otwory nie były czyste... Edytowane 25 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 OMFG, plastikowe wanty... Za co nas tak karzesz, ja się pytam?? Nie no, żarcik, ale tak na poważnie plastikowe wanty mocno obniżają wygląd końcowy modelu, tak samo jak olinowanie zrobione "po łebkach"... Nie myślałeś nad samodzielnym wykonaniem? pozdrawiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 Jak na pierwszy raz to i tak przerasta mnie... Nie mam pojęcia jak dam sobie rade z tymi linami... Jak podejmę się sklejać jakiś inny okręt to wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 nie bój nic, bierz się za to śmiało, my pomożemy z chęcią Szkoda by było ty wnt i olinowania, bo część pływająca wygląda elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 31 Marca 2011 Autor Share Napisano 31 Marca 2011 Witam, Wiązanie masakra.... Jutro maszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Nie no, elegancko Ogólnie zacny modelik Wiesz, kiedy zabierałem się za żaglowce po raz pierwszy (HMS Endevour, mialem jakies 10-11 lat ) przy wantach olałem wyblinki, zrobiłem tylko same liny główne (te pionowe/lekko skośne), efekt i tak był o niebo lepszy niz plastiki, nawet pomimo tego, że były niekompletne (w.w. brak wyblinek ) Więc może jednak byś spróbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 B. fajnie Ci idzie. Jednak patrząc na zdjęcia mam wrażenie że bukszpryt Ci nieco zanurkował i przegiął się do dołu. Jeżeli tak to wytnij przedniego delfiniaka i daj nową linkę. Pierwszy sztag będzie ciągnął bukszpryt do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Też miałem takie wrażenie, ale to tylko złudzenie optyczne spowodowane przez odciąg bukszprytu, który za nim widać (rozdaję te piwa na prawo i lewo, krezus normalnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Aktualizacja... PYTANIE Za bardzo nie wiem jak przygotować plastikowe żagle które są w zestawie... Kolor docelowy to biały, nie wiem czy można zrobić na nich czarnym kolorem wyróżnienie linii a potem dopiero białą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Rysuj na czarno ołówkiem (grafit B) a potem pomaluj na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Rysuj na czarno ołówkiem (grafit B) a potem pomaluj na biało Takim zwykłym czy jakimś cienkopisem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Lepiej cienkim grafitem. W rogach żagli tam gdzie one się marszczą możesz grafitem poczernić lekko wgłębienia. Po pomalowaniu będą trochę ciemniejsze od reszty. Powodzenia Tutaj zaglądnij .Żagle z plastyku robione ołówkiem viewtopic.php?t=17865&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Pierwszy etap olinowania skończony... Efekty: I jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 I niewiele jak na razie Te plastiki są paskudne, w porównaniu do olinowania zakładanego przez Ciebie, wyglądają jak zrobione z rur gazowych Na pewno nie zrobisz ich od podstaw? to jest akurat stosunkowo łatwa część oplatatania pływadełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Raczej nie sadze żebym zmienił te wanty na inne... Takie mi się podobają... A teraz żagle i porysowane na nich linie ołówkiem... Zobaczmy co z tego wyjdzie po malowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 I pierwszy żagiel za sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Nie obraź się, ale te plastikowe żagle to paskudztwo... Ale za pracę wykonaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi