Skocz do zawartości

ELCO 80' Torpedo Boat PT-596 - Italeri skala 1:35

tornado

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tym modelu, miał ktoś z Was z nim do czynienia Chodzi mi o sklejalność i jakość wyprasek.

8f99c63b7d01d693.jpg

Zapraszam do nowego "MO". Dokładna analiza modelu i wyszczególnienie błedów merytorycznych.

Dzięki wobec tego trzeba bedzie wybrać się do EMPIK'u

To jeden z najbardziej imponujących modeli ostatnich lat. Za 220-240zł dostajemy gigantyczne pudło, wyglądające jakby kosztowało 2 razy więcej. Szczęka opada jeszcze niżej po wyjęciu kadłuba ze środka...

Jakość wyprasek jest bardzo dobra, jak jest ze sklejalnością - nie wiem, ale modele italeri nie sprawiają z reguły problemów.

Model jest przytłaczający rozmiarami, cięzko się zebrać w sobie do rozpoczęcia budowy.

Póki co czekam na relacje w sieci, wytknięcia błędów i ew. zestawy waloryzujące. Przydało by się dorobić od podstaw pomieszczenie załogi - mamy przeźroczyste okienka, a za nimi pustka. Można je ew. zasłonić klapkami od środka, jak w oryginale. Znalazłem w sieci zdjęcia wnętrza, jest mało skomplikowane i łatwe do zrobienia.

Jeszcze jedna kwestia: malowałem ostatnio aerografem shermana 1/35. Pod koniec malowania tak mnie już bolał palec od trzymania spustu, że musiałem malować drugą ręką. Do kadłuba Elco weszłoby ze 3 takie shermany.... Trzeba chyba kupić 5 litrów "dekorala" i wałek

Przemek

Jedrus masz zamiar go robic

PS. Bylbym zapomnial

viewtopic.php?t=422

Wczoraj na giełdzie modelaskiej w Mosonmagyarovar model miałm już w reku, ale że nie chciało mi się z pudłem latać po całym budynku to postanowiłem go kupić przy wyjściu. Niestety zanim obleciałem wszystkie stoiska to modelu już nie było Za to miałem okazję przyjrzeć się z bliska prezentacji już sklejonego kutra, powiem tylko że zrobił na mnie wrażenie Miałem porobić mu fotki, ale w tym czasie moja żonka je cykała, a potem zapomniałem

4d900610eff9a05d.jpg

Fakt na tą skalę są dosć potężne, pierwszego miałem okazję pooglądać na konkursie na Węgrzech. Również tam dowiedziałem się, że Italeri na przyszły rok planuje zrobić również coś potężnego.

5c041c9f7e03e0e3m.jpg66eaacc889d3b248m.jpg

• 4 months later...
moze ktos posiada plany kutra torpedowego

tego co w temacie czy jakiegokolwiek?

jeśli to drugie to może sprecyzuj czego oczekujesz bo kutrów torpedowych na przestrzeni lat sporo pływało po morzach

Jędrek

ps. witaj

A tak wogle to jestem tu pierwszy raz co nie znaczy ze nie mam praktyki. Modelarstwem zajmuie sie jakies 23 lata dzieki za szybka odpowiedz fajnie a moze ktos znajakis fajny link do kutrow torpedowych wystarcza mi przekroje kadluba i kilka zdjec dobudowy modelu

galus jakieladne zdjecie tak wygladaja wszyscy z elku? hi hi hi

Edytowane przez Gość

luknąłem w papiery, da się coś załatwić o elco 80ft (z przekrojami )

wyślij mi PW ze swoim mailem, mam nadzieję że czas Cię nie goni, postaram się w najbliższym czasie cosik podesłać

Jędrek

ps. mam nadzieję, że mając takie doświadczenie podzielisz się nim z nami i pokażesz nam coś w galerii