kubisz Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Model wersji M998 HMMWV Cargo/Troop Carrier przebudowanej na transporter moździerza M252 kal. 81 mm, przedstawia pojazd z 3/325 Airborne Battalion Combat Team podczas ćwiczeń "Ardent Ground" w Niemczech, w 1994 r. Zbudowany z zestawu Italeri (6484) M1097A2 Cargo Carrier. Koła, fotele i prawie wszystkie drobne elementy zastąpione pozostałościami z modeli Tamiyi. Moździerz i amunicja z zestawu Trumpetera (00423) Modern U.S. Marine M252 Team. Kosz na amunicję, przednia osłona i rama na plecaki dorobione od podstaw. Model jest "prawie" skończony - brakuje kalek z oznaczeniami taktycznymi. Jak mi się nazbiera więcej kalek do uzupełnienia lub do nowych modeli, to zrobię projekt i gdzieś sobie wydrukuję. WARSZTAT Przy poprzednim modelu (Magen David) byłem bardzo sceptyczny, a dostałem właściwie same pochwały. Teraz jestem zadowolony z rezultatów, więc reakcja może być odwrotna ;) Jest kilka małych baboli, ale powiem szczerze, że podoba mi się bardziej niż Dumvee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Nikt nie pisze, to ja zacznę. Model jak zwykle super. Oto kolejny dowód na to, że nie trzeba kupować drogich modeli, aby zrobić świetny model. Choć na pewno włozyłeś dużo pracy, co widać zresztą. Twój zestaw italerowski wyszedł Ci naprawdę super, nie to co mój. Gratuluję I czekam na kolejne Twoje modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Kolejny powód do kompleksów.Modelik zacny,aczkolwiek mi osobiście nie widzi się łączenie dachu z ramą szyby. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Marca 2011 Autor Share Napisano 8 Marca 2011 Oto kolejny dowód na to, że nie trzeba kupować drogich modeli, aby zrobić świetny model. Choć na pewno włozyłeś dużo pracy, co widać zresztą. Twój zestaw italerowski wyszedł Ci naprawdę super, nie to co mój Bardzo dużo dała wymiana elementów na pozostałości z Tamiyi. Co do swojego modelu to wcale nie musisz mieć kompleksów. mi osobiście nie widzi się łączenie dachu z ramą szyby.Pozdrawiam. Mnie też Pomyślę, jak to poprawić. Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Najlepiej na dach rzucić jakiegoś bambetla, tak przykryć co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Marca 2011 Autor Share Napisano 8 Marca 2011 No właśnie nie chcę tam nic dawać, nie lubię jak na modelu za dużo leży w różnych miejscach. Podłubię trochę przy łączeniu od strony kierowcy, bo tam jest najgorzej. Na żywo jakoś mi się to nie rzucało w oczy, ale na zdjęciach bije... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Świetny Hummve, pogratulować tylko podoba mi się delikatne kurzenie i skrzyneczki, duże pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi