Skocz do zawartości

Moje trucki

Sandi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio pokazałem wam mojego dafa 95 lecz lakier na nim był straszny, a miałłem też dafa xf 105, na którego mam plan aby go zrobić jako auto z naszej firmy. Zacząłem od kabiny, lecz na ostatnio konkurs przełożyłem wnętrze i rame od tamtego auta, i dopóki nie zrobie zwykłej 2 osiowej ramy tak zostanie.Wtedy też dojdą halogeny i trąbki. I mam pytanie jak można wykonać te małe naklejki na drzwi? Czy robi ktoś srebrne kalki?

Orginał z firmy znajdziecie tutaj

Kabina w modelu malowana orginalnym lakierem z dafa, a blotniki i lusterka pomalowane na srebrno lakierem z palety citroena również takim jak srebrny na pierwowzorze. Naklejki wykonał kolega z forum.

A to fotki modelu:

dsc0040elt.jpg

dsc0041b.jpg

dsc0042zv.jpg

dsc0043if.jpg

dsc0047gs.jpg

dsc0046cq.jpg

dsc0048rq.jpg

dsc0049xm.jpg

dsc0051um.jpg

dsc0052mn.jpg

dsc0053i.jpg

dsc0055wv.jpg

dsc0057zy.jpg

dsc0058ac.jpg

dsc0059alz.jpg

dsc0060sk.jpg

dsc0061iug.jpg

dsc0062ew.jpg

dsc0064ib.jpg

dsc0065cm.jpg

dsc0066rx.jpg

dsc0067kn.jpg

dsc0068mp.jpg

dsc0070sp.jpg

dsc0072fn.jpg

dsc0073mz.jpg

dsc0074iz.jpg

dsc0077dk.jpg

dsc0080jr.jpg

dsc0083zf.jpg

dsc0092bn.jpg

dsc0091kf.jpg

Tak krótko o modelu: Przedłużona rama opony lowdeck na ostatniej osi wstawione hamulce tarczowe tak jak i na pierwszej zmienione zawieszenie na poduszki z przodu, dodane przewody w ramie wstawiony silnik dorobiona skrzynka narzedziowa oblozona rama blacha. W kabinie wyłożone skórą otwarte schowki górne dolne dołożone gazetki porobione dywaniki ze skóry pasy bezpieczeństwa i zapinki na nich kalki na fotele telewizor poduszka i inne duperele . Z zewnątrz przyklejone podladki pod tablice metalowe metalowe wycieraczki i emblematy na zderzaku( niestety jeden odpadł i zaginał)

Model już by został rozwalony na konkursie Na szczęscie pomoc kolegów z forum zaradziła temu . Chyba sie dziecku spodobał i chciał sie nim pobawić.

Jak widzicie po ukończeniu wszystkich projektów czeka mnie budowa 2 dafa tylko białego.

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Jeżeli w modelu jest coś wykonane nie przez autora pisze się to.A ja to przed sprzedażą mu to napisałem.O naklejkach napisał że nie są jego więc o zbiornikach i oponach mógł też napisać(Zresztą tak się z nim umawiałem zanim sprzedałem).Wesołych Panowie

W kazdym moim modelu czepiasz sie o opony. Twoje opony dalej leza w pudelku, dziwne ze pozajesz ze to sa twoje opony akurat. Dziwny troche jestes. A zbiornik jest zalozony twoj to fakt, lecz chwilowo, przepraszam ze tego nie napisalem. Nie wiedzialem ze cie to tak urazi . I nie zycze aby taki cwaniak jak ty co zbudowal jeden dobry model, lecz nie wiem czy lepszy od tego pisal do mnie po nazwisku, tak to sobie mozesz pisac do kolegow co z nimi piwo pod sklepem pijesz, a mnie to nawet osobiscie nie znasz. Dzieki Wojtku za obrone, ale faktycznie popelnilem blad. Czuje, ze musze sprzedac wszystko co kupilen od niego bo potem do konca zycia bedzie mi wypominaal opony. Dziwne ze 2 opony low deck zalozylem juz chyba na 3 osie, ale coz.

W kazdym moim modelu czepiasz sie o opony. Twoje opony dalej leza w pudelku, dziwne ze pozajesz ze to sa twoje opony akurat. Dziwny troche jestes. A zbiornik jest zalozony twoj to fakt, lecz chwilowo, przepraszam ze tego nie napisalem. Nie wiedzialem ze cie to tak urazi . I nie zycze aby taki cwaniak jak ty co zbudowal jeden dobry model, lecz nie wiem czy lepszy od tego pisal do mnie po nazwisku, tak to sobie mozesz pisac do kolegow co z nimi piwo pod sklepem pijesz, a mnie to nawet osobiscie nie znasz. Dzieki Wojtku za obrone, ale faktycznie popelnilem blad. Czuje, ze musze sprzedac wszystko co kupilen od niego bo potem do konca zycia bedzie mi wypominaal opony. Dziwne ze 2 opony low deck zalozylem juz chyba na 3 osie, ale coz.

Nie skleiłem jednego modelu tylko wiele więcej niż Ty.Nie wiem jak Ty ale nie piję piwa po sklepem.Znam Cię osobiście kilka razy na konkursach rozmawialiśmy.Nic nie musisz sprzedawać wystarczy krótki podpis że coś jest czyjeś bo jest to nie fair play wobec innych uczestników danego konkursu.Piszesz już to któryś raz że są tylko na razie a od ponad roku widuje je na konkursach.Mam nadzieje że weźmiesz sobie to do serca,ktoś siedział nad tym starał się a Ty podpisujesz pod siebie.Sorry że tak wyjechałem Seba po nazwisku ale trochę się zdenerwowałem jak kolejny raz ujżałem daną część nie wykonaną przez Ciebie. Pozdrawiam

Sandi modele pierwsza klasa, podoba mi się ta duża wywrotka, nie wiem jak to nazwać No i oczywiście zestaw do gabarytów robi wrażenie

Iraz ale co ma do tego kto robił opony czy zbiorniki? Sprzedałeś i co Cię interesuje co ktoś z nimi robi? To tak jakby gość z KFS'u wchodził na każde forum modelarskie i wytykał ludziom że montują do modeli części które on zrobił...

KFS a sprzedaż prywatna jest wogle innym tematem.Przed sprzedażą była umowa której nie dotrzymał.Prawdziwy modelarz pisze w opisie co zostało zrobione własnoręcznie a co np.KFS.To tak samo jakbym kupił 4-ke od Wojtka i wystawił na forum że to mój model tak samo potem na konkurs,miło by było Wojtkowi?Chyba nie.Tyle na ten temat.Pozdrawiam

Nie no spoko. Rozumiem cie, ale opony są moje, moge ci cyknąć fotke twoich gum przy tym modelu, ale nie róbmy dziEcinady. No to nawet nie wiedziałem, że gadaliśmy, a zbiornika do dafa jeszcze nie skończyłem, czeka na szpachle i malowanie, a ten był wsadzony z magnumki, do której potem trafi, i na konkursie raczej go już nie zobaczysz bo ona już raczej nigdzie nie pojedzie. A co do jednego modelu to chodzilo mi o jeden porządny jaki widziałem(man).

Dzięki za pochlebną opinie. A co do dużej wywrotki- wozidło budowlane poprostu.Też mi się wydaje, że jak ktoś kupuje konwersje to podobnie,a w dokumentacji jaką miałem na konkursie nie napisałem, ze ja wykonałem zbiorniki, także nie wiem jak to rozwiązać., ale niedługo nie będe miał problemu bo będzie inna rama i 2 inne zbiorniki do tego dafa. Wtedy pokaże fotke. A umowa, hmmm.. to było z 1,5 roku temu chyba..

KFS a sprzedaż prywatna jest wogle innym tematem.Przed sprzedażą była umowa której nie dotrzymał.Prawdziwy modelarz pisze w opisie co zostało zrobione własnoręcznie a co np.KFS.To tak samo jakbym kupił 4-ke od Wojtka i wystawił na forum że to mój model tak samo potem na konkurs,miło by było Wojtkowi?Chyba nie.Tyle na ten temat.Pozdrawiam

Sebastian nie kupił od Ciebie całego modelu, tylko części do niego. To zmienia postać rzeczy. Nie musi się niekomu spowiadać od kogo i po co kupił części Mówie Ci, mogłeś nie sprzedawać, tylko trzymać na półce i podziwiać...

Ja sobie z Sebą wyjaśniłem na gg sprawę.Wojtek możesz mówić co chcesz ja i tak zostaje przy swojej opini na temat że się podpisuje jak coś jest nie swoje.Zresztą nie tylko ja tak uważam.Pozdrawiam

Kiedyś napisałem że największe buraki modelarskie to Ci od ciężarówek,jakieś 80%.To larum było na całe Bielsko.Dziecinada modelarska.Nigdy do głowy by mi nie przyszło, by wystawiać model w całości nie zbudowany przeze mnie.ŻENADA i brak honoru

Kiedyś napisałem że największe buraki modelarskie to Ci od ciężarówek,jakieś 80%.

Nawet nie wiesz ile osób obraziłeś, tych, którzy naprawde robią coś fajnego- buraku

Faktycznie żenada, strasza, model ma powyżej 100 części z zestawu, mój jeszcze kilka przeróbek(kto przeglądał dokumentacje na konkursie to wie) a ty czepiasz sie o jedną część. Niektórzy mają pomalowame kabiny na zamówienie pakują dziesiątki konwersji( też sami nie wykonują części) ale to nic, dla ciebie najważniejszy jest jeden zbiornik paliwa, który i tak będzie zmieniony. To jest dopiero żenada

Teraz jeszcze podpatrzyłem co ty ciekawego budujesz. Stary wrzuć coś na forum, a nie tylko cwaniakujesz. Tematów na forum jaką kamere kupić to raczej nie potrzebujemy. Mam rade idź do sklepu kup sobie jakiś zestaw i pokaż co umiesz.

Często sędziuję zawody,takich numerów jak robicie w Waszej klasie nie robią modelarze w innych klasach.Prawdziwy,normalny modelarz nie obrazi się bo wie że nie do niego moje żale.Popatrz na swoje malowania i lepiej nie szczekaj-popraw swój warsztat a wtedy będziesz partnerem do rozmowy,i wtedy jak zrozumiesz swoje błędy to może pokażę i wytłumaczę ci coś o moich modelach.Buduję ostatnio modele od podstaw dla ludzi-nigdy nikt nie wystawił mojego modelu na zawodach,zresztą moi klienci nie są zainteresowani.Co się dzieje z modelami które idą za granicę,niestety nie jestem w stanie tego sprawdzić.Dwa lata temu widziałem na fotkach ciężarówki polskiego modelarza,które zdobyły nagrody w Telford-to jest modelarstwo,a nie np.Tir z czołgiem lub rakietą w różnych skalach- i takie paszkwile widziałem u nas na zawodach

Kiedyś napisałem że największe buraki modelarskie to Ci od ciężarówek,jakieś 80%.To larum było na całe Bielsko.Dziecinada modelarska.Nigdy do głowy by mi nie przyszło, by wystawiać model w całości nie zbudowany przeze mnie.ŻENADA i brak honoru

Kolego, czy ty aby nie przesadzasz nazywajac ludzi, ktorzy robia modele ciezarowek burakami? Poza tym sa Swieta jakbys nie zauwazyl i klotnie w tym czasie sa nie do przyjecia.

Wydaje mi sie ze ze masz zerowe pojecie o ciezarowkach a nie o tirach jak to napisales, akurat moim marzeniem nie jest to abys mi pokazal i wytlumaczyl cos o swoich modelach. Widze ze traktujesz sie jako pana forum bo sedziujesz zawody? Stary co to ma do rzeczy. I nie rozumie czemu nie jestem partnerem do rozmowy bo mam zle polozony lakier na modelach. Faktycznie fajna wymowka. Po to pokazuje modele by sie nimi podzielic ze znajomymi i posluchac rad i budowac lepsze modele, co chyba robie patrzac na moje poczatki. Przynajmniej mam odwage je pokazac. A co sie dzieje w naszej klasie to nie wiem, niestety nie jestem tak wspanialy jak ty i nie sedziuje zawodow. Wiem ze u nas jest mila atmosfera i mi to wystarczy. A ty idz sobie dalej sedziuj zawody, bo wydaje mi sie ze nie powinnes zabierac zdania w tym temacie. Ale niech inni sie wypowiedza co sadza o tym wszystkim.

klondike idź się meliski napij i nie wracaj najlepiej do "buraczanego" działu

Iraz z Sandim sobie wszystko wyjaśnili więc po co się w to wtrącasz... Poza tym nie widzisz nic poza czubkiem własnego nosa sądząc po twoich wypowiedziach.

klondike idź się meliski napij i nie wracaj najlepiej do "buraczanego" działu

Iraz z Sandim sobie wszystko wyjaśnili więc po co się w to wtrącasz... Poza tym nie widzisz nic poza czubkiem własnego nosa sądząc po twoich wypowiedziach.

....nic dodac, nic ujac .

Dzięki Panowie za poparcie. Mam nadzieje, że za niedługo do kolekcji trafi naczepka i nowe renault. Warsztatu nie uaktualniam(jest już na forum) lecz będe cykał fotki. A po konkursie w Bytomiu postaram się powrzucać fotki do relacji. Pozdrawiam.

Zupełnie nie rozumiem o co te napaści na sandiego. Ja jak coś komuś sprzedaję od razu zbywam się praw autorskich na rzecz kupującego. Proste i wygodne rozwiązanie.

klondike--- a może dla Twojego " świętego spokoju " lepiej oddać kwity sędziowskie i nie marnować sobie zdrowia ?