pepociufakers Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Na stronie http://www.hobbyboss.com/a/en/product/fly/1_72/2011/0312/685.html pojawił się in-box. Model ma być dostępny w kwietniu. Zapowiada się kawał dobrego 1:72. Ja już szykuję farbę na ten model;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Ano ładny,przyłożyli się do roboty i zdeklasowali Hase oraz Revella o Airfixie nie wspominając (aczkolwiek jako jedyni w tej skali robią wersję rozpoznawczą). Ja osobiście jednak ostrze zęby na Panterę w 48 sygnowaną trąbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Mam pytanko odnośnie schematu malowania zaproponowanego przez producenta. Mianowicie czy VF-123 brał udział w wonie Koreańskiej? Bo jakoś nie mogę znaleźć nic konkretnego na temat tej jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 Tutaj znajduje się lista jednostek uczestniczących w wojnie w Korei http://www.history.navy.mil/branches/koreaob.htm tak szperając po publikacji : USN Aircraft Carrier Air Units Vol.1 1946-1956, to konkretne malowanie przedstawia samolot z lotniskowca USS Philippine Sea(CV-47) w Lipcu 1955(F9f2 nr 123534). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 hmm - poprawka w tej publikacji to konkretne malowanie z numerem 307 jest przypisane do samolotu z numerem 123534, zaś w hobby boss do 123504. Wtf? Albo błąd, albo były dwa tego samoloty o tym samym malowaniu, w różnych okresach czasu. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi