MrBat Napisano 12 Kwietnia 2007 Share Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam, mam na warsztacie Wespa 1:76 Revella. Jego gąski są gumowe. I niestety nieopatrznie, chcąc je porządnie oczyścić, skorzystałem z rozpuszczalnika lakowego. No i jedna gąska się trochę... no trochę zatraciła na wyrazistości i długości. Dlatego jedna gąsienica będzie rozwalona. Ale przydałoby się jeszcze, przynajmniej trochę, zasłonić czymś resztę gąsienicy. Jeśli ktoś ma ciekawy pomysł to niech wali śmiało! Na początku myślałem, żeby rzucić na bok pojazdu jakąś nazistowską flagę lub coś podobnego, ale jakoś mi to nie pasuje. Aha - Wespe na malowanie pustynne. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 12 Kwietnia 2007 Share Napisano 12 Kwietnia 2007 Zrób go w zimowym kamuflażu i ufajdał w błocie po wanne i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 12 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2007 Pomysł odpada. Bo już jest ślicznie pomalowany, no i jest do niego dołączona śliczna podstawka pustynna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robmario Napisano 13 Kwietnia 2007 Share Napisano 13 Kwietnia 2007 Zasyp go od tej jednej strony piaskiem tak jakby po burzy nawiało go tylko od nawietrznej. Mozesz też posadzić tam załogę opartą o bok i kupę bambetli ułożyć obok nich typu skrzynki, paczki, kanistry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 13 Kwietnia 2007 Share Napisano 13 Kwietnia 2007 W tym zestawie masz figurkę mechanika grzebiącego coś w układzie napędowym, rozwiń gąskę jak by była zdjęta, wtedy cała nie zmieści się na dioramie, i po kłopocie. Swoją droga to jeden z najfajniejszych ex-Matchboxów . Możesz też kupić np. zestaw z Pz.II i wstawić gąski od niego (będą pasowały, jestem prawie pewien), a w Pz.II coś zakombinować. Zestaw ten co prawda nie jest jeszcze pakowany przez Revella (kiedyś był z niemiecką artylerią konną, ale już chyba nie) ale na allegro można czasem dostać oryginalne matchboxy. Moje Wespe: Moje Pz.II: Jak widać gąski są tej samej długości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 13 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2007 W tym zestawie masz figurkę mechanika grzebiącego coś w układzie napędowym, rozwiń gąskę jak by była zdjęta, wtedy cała nie zmieści się na dioramie, i po kłopocie. Niezły pomysł! Dzięki. W połączeniu z pomysłem robmario powinno się udać zamaskować mój głupi błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi