bartek33365 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Witam dziś chcę wam pokazać odnowiony model Heinkela. Co do składania modelu to nic nie powiem bo składałem go dawno. Zapraszam do oceniania i komentowania. Stare zdjęcie Nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Bez wątpienia model pomalowany wygląda lepiej, ale cóż stało na przeszkodzie, aby przy okazji segmenty malowania odtworzyć zgodnie z historycznymi realiami? Przypuszczam, że instrukcja to pokazywała, ale można znaleźć schemat malowania He-111 także w sieci, np: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Samolot dawno składany więc instrukcja przepadła a co do malowania to znalazłem taki schemat w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 A to ciekawe! Możesz podać link, bo może faktycznie jakiś He-111 był pomalowany w taką zebrę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Oto nowe fotki po przemalowaniu. Dzięki koledze Banny za zwrócenie uwagi. I dla porównania z Ju 52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Niestety ale nie mogłem już edytować . Chciałem dodać że model ten jest wart zachodu z tego co pamiętam bardzo fajnie się składa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Fajnie, że poprawiłeś! Pamiętaj jednak, że do malowania warto się przygotować porządnie, bo zbyt gruba warstwa farby raczej nie służy modelowi... He-111 Italeri to w swoim czasie był solidny zestaw, ale mało kto obecnie go skleja, bo jest dostępny w podobnej cenie świetny Revell (przepak Hasegawy), do tego z potężnym arkuszem kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Gdybym chciał go składać teraz to bym kupił Revella, ale że wcześnie go kupiłem to mi się nie opłacało kupować drugiego takiego samego dlatego go odnowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi