tangogolf Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Witajcie. Kupiłem model z oszkleniem vacu /Fairey Battle CA/. Oszklenie to jest pomalowane na rakkach pędzlem, prawdopodobnie farba typu Humbrol. ja wiem, ze kilka razy juz pisano o Wamodach czy DOT'ach do zmywania farby z oszkleń. Chodzi mi jednak o to, czy znacie srodek, który przy zmywaniu takiego oszklenia nie uszkodzi plastiku z VACU. No, bo wtedy bym sie pociął...... Zanim podejme jakies próby, prosze o ewentualne uwagi w tejze sprawie. Co Wy na to, Panowie /Panie zresztą okazuje sie też/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Jeśli byłby to acryl polecam cleanlux, nie wiem jak reaguje z humbrolami. PZD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Cleanux radzi sobie z humbrolami świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Dzięki bardzo. Jutro zaraz zaczynam poszukiwania. oczywiście powiadomie o rezultatach mycia w cleanux'ie. dzieki za szybką reakcje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi