tangogolf Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Witajcie. Kupiłem model z oszkleniem vacu /Fairey Battle CA/. Oszklenie to jest pomalowane na rakkach pędzlem, prawdopodobnie farba typu Humbrol. ja wiem, ze kilka razy juz pisano o Wamodach czy DOT'ach do zmywania farby z oszkleń. Chodzi mi jednak o to, czy znacie srodek, który przy zmywaniu takiego oszklenia nie uszkodzi plastiku z VACU. No, bo wtedy bym sie pociął...... Zanim podejme jakies próby, prosze o ewentualne uwagi w tejze sprawie. Co Wy na to, Panowie /Panie zresztą okazuje sie też/ ? Cytuj
p_bladek Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Jeśli byłby to acryl polecam cleanlux, nie wiem jak reaguje z humbrolami. PZD. Cytuj
karambolis8 Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Cleanux radzi sobie z humbrolami świetnie. Cytuj
tangogolf Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Napisano 25 Kwietnia 2011 Dzięki bardzo. Jutro zaraz zaczynam poszukiwania. oczywiście powiadomie o rezultatach mycia w cleanux'ie. dzieki za szybką reakcje. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi