kobza_75 Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Witam! Jak zapowiedziałem wcześniej wrzucam na warsztat prawie świeży towar, niedawno wydany P-47 N z firmy SWORD w 1:72. W pudełku otrzymujemy trzy ramki z szarego plastiku i jedną przeźroczystą z oszkleniem i celownikiem, żywicę, kalkę i czytelną instrukcje. Kilka części jest dodatkowych co sugeruje iż będą jeszcze inne wersje wydane. SWORD daje nam trzy schematy kamuflażu: 1. „EXPECTED GOOSE” z 463rd FS, 507 FG z Le Shima 1945 2. “CHAUTAUQUA” z 463rd FS, 507 FG pilot Lt.Schmidt 3. “SACK HAPPY” z 73 rd FS, 318 FG pilot LT. R. Redman 1945 Model piękny, linie delikatne tak samo jak nitowanie ale i troszkę minusów też ma w postaci poprzesuwanych linii łączenia formy na kilku częściach ale na szczęście owe przesunięcia są minimalne oraz zapadniętego plastiku co szczególnie widać na sterach. Ślady po wypychaczach wypraski z formy też są widoczne. Wszystkie minusy są do usunięcia z czego te na sterach to najwięcej pracy wymagają. Co do fotek z In-boxa to proszę o wybaczenie gdyż najpierw je pstryknąłem i zabrałem się za model nie sprawdzając jak wyszły. I minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 ciemność widzę - fotki się nie otworzyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi