Moses Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Czy ktoś może polecić jakąś firmę która wycięła by mi maski laserem (ploter odpada)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 (edytowane) LASER Edytowane 11 Maja 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Co to za rekurencja :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Czemu ploter odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Ja też nie kumam dlaczego odpada ale to sprawa kolegi (może noże są tępe). Ponoć nie tnie sie laserem folii bo się topi i tnie na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Maja 2011 Autor Share Napisano 11 Maja 2011 Ploter nie daje sobie rady (testowane na dwóch sztukach). Podpowiedziane mi zostało aby laserem wyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Może folia nie taka, albo źle ustawili? Plotery tnące mają na prawdę ogromne możliwości. Ciąłem kiedyś napisy o wysokości 2mm i było spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Czy ktoś może polecić jakąś firmę która wycięła by mi maski laserem (ploter odpada)? Co to za folia jest, że ploter tnący odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Folia git ale ploter pewnie stary i noże tępe jak "tatowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Się śmiejecie, a może kolega potrzebuje napisy wielkości 0.5mm? Wtedy co by się nie zrobiło, ostrze wyrwie napisy i nie wytnie tego co trzeba prawidłowo. Nie słyszałem natomiast o cięciu laserem w plastikowej folii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Wycinałem już w folii laserem i moim zdaniem ta technika nie nadaje się do wycinania masek. Promień lasera ma określoną grubość, a wypalanie powoduje, że brzegi są postrzępione. Nie znam urządzenia, które wycięło by litery o wysokości 0,5mm, a nawet jeśli to nie wiem jak być te litery wydziergał z folii. Chyba, że masz jakiś układ z krasnalami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 We Wrocławiu jest dużo krasnali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2011 Dobra inaczej, ma ktoś dojście do plotera CNC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi