athlon5 Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 (edytowane) Ponieważ robię porządki pomyślałem,że zaprezentuję wam swoja radosna twórczość.Na usprawiedliwienie dodam tylko,że ten i pozostałe moje "modele" powstały w roku 1990/91 .Każdy z nich zajął mi od jednej do dwóch nocek czytaj nocnej służby przy stoliku podoficera dyżurnego. W tych czasach a szczególnie tycz warunkach mój warsztat modelarski ograniczał się do jednego pilniczka,kawałka papieru ściernego,3 {słownie trzech}pędzelków kilku Humbroli i żyletek.Ponieważ nie miałem dostepu do rozpuszczalników używałem nafty lotniczej bo to tego miałem dostęp nieograniczony.Mimo to zachowałem sobie jeszcze kilka samolocików z tych czasów-często niestety jak widać niekompletnych. Dla tych co wytkną mi błędy merytoryczne-NIE BYŁO wtedy jeszcze w Polsce internetu Choć tym samolotem akurat jest nieco inaczej -stał kilkaset metrów od mojego stolika Edytowane 22 Maja 2011 przez Gość Cytuj
babcia131 Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Udzielam Pochwały w Rozkazie. Rozumiem ze sentyment do samolotów pozostał.Chociaz zainteresowania raczej "pancerne " Cytuj
athlon5 Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Udzielam Pochwały w Rozkazie. Rozumiem ze sentyment do samolotów pozostał.Chociaz zainteresowania raczej "pancerne " Sentyment pozostał..nie przypadkiem skierowali mnie do Powidza i wracam tam co rok To,że kleję teraz pancerkę to chęć odmiany ale zawsze mam głowe zadartą do góry.Zreszta właśnie wróciłem z lotniska gdzie gościliśmy nasze 16-stki i Mi-24 Cytuj
Mikele Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 No ale z tym R-27 na podwieszeniach to zaszalałeś ;) Cytuj
athlon5 Napisano 23 Maja 2011 Autor Napisano 23 Maja 2011 cha...a co A tak na poważnie to kiedyś leżała (pozostała po su-27} i przykleiłem ale to już kilka lat póżniej Cytuj
Sudus Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Też byłem w tych latach w wojsku Inowrocław 56 PŚB No i przy stoliku podoficera dyżurnego albo na namierniku też budowałem moje modele ale niestety żaden mi nie został Zrobiłem wtedy mm.in MiG`a 21 z KP i Twin Mustanga z Novo i parę innych z którymi nie pamiętam co się stało !!! Zważając na warunki powstawania gratuluje fajnych modeli ) Łezka się w oku kręci ) Pozdrawiam Piotr Cytuj
athlon5 Napisano 25 Maja 2011 Autor Napisano 25 Maja 2011 No to Wasz Mi-24 był teraz u mnie na lotnisku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi