James Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Witam serdecznie kolegów modelarzy. Do szczęśliwego końca dobiegły prace nad kolejnym modele. Maszyna jak w tytule. Dodam, iż jest to maszyna z I./NJG1 pilotowana przez Maj. Wernera Streiba, radiooperator Uffz Helmut Fisher. Na tej maszynie Streibowi udało się w ciągu 75 min. w nocy z 11 na 12 czerwca 1944 zestrzelić 5 czterosilnikowych bombowców, jednak podczas lądowania wskutek licznych awarii maszyna została całkowicie rozbita a załoga cudem wyszła bez szwanku. Co do samego modelu, coraz bardziej negatywnie spoglądam na modele ze stajni Dragona w skali 72. Czasami odnosiłem wrażenie, że przy tym modelu, beton jest substancją wysoce plastyczną, gdyż model robi się ciężko - pisząc te słowa ze strachem spoglądam na leżącą za szybą wersją A-7. Sporo niedoróbek, dziur do szpachlowania, przesunięć formy, model ogólnie jest uproszczony, zatem wnętrze, choć słabo widoczne zwaloryzowałem blaszkami Edka. Miałem dorobić jeszcze drabinkę, ale chorubsko mnie do tego skutecznie zniechęciło. Aha i jeszcze anteny radaru Fug 212 - te dane z zestawu troszkę nijak mają się do oryginału, ale sił i chęci brakło na jakieś samoróbki. Sporo trzeba też pokombinować z rozmieszczeniem balastu. Plamki psikane z ręki i to chyba tyle. Teraz życzę miłego oglądania Kilka zdjęć z warsztatu: A teraz Sowa w swej całej krasie: Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Ładny Heinkel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Bardzo zacny model i to w malowaniu asa! Czysto i schludnie, aż miło popatrzeć. Może tylko malowanie detali budzi wątpliwości. Nie analizowałem specjalnie malowania tego egzemplarza, ale standardowo łopaty smigła powinny być ciemnozielone RLM70 (a są raczej czarne), golenie podwozia szarozielone RLM02, a piasty kół czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Bardzo ładny model, czysty i dobrze wykonany nie ma się do czego przyczepić Akurat też go lepię, co prawda w większej skali i inną wersję. Aktualnie już od 2 tygodni czekam niestety na farby i praca stoi w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 golenie podwozia szarozielone RLM02, a piasty kół czarne. Są RLM 02:) no wygląda świetnie:)mam pytanie o kokpit - jakiej farby użyłeś na RLM 66? Tak, wnętrze kokpitu malowane było RLM 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 Sorki, farbki były Gunze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi