Tromp Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Ano właśnie-a używanie przez nas Bpz 2 oznacza w sumie posiadanie trzeciego (de facto czwartego-bo WZT-2 też się jeszcze poniewierają tu i tam) podwozia dla WZT... Nie za dużo tego aby? I tak unifikacji z Leo 2 nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Weź pod uwagę też to że WZT nie ciągają tylko czołgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Ale są dedykowane do ciągania czołgów. Dla lżejszego sprzętu są WZT na podwoziu MT-LB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Tak samo WZT-2 były dedykowane do T-55 Wojsko Polskie to miszmasz. Myślę, że starczy off-topicu, a zawsze można kwestie kontynuować w dziale 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Weź pod uwagę też to że WZT nie ciągają tylko czołgów. Jasne, że tak-co nie zmienia faktu, że za wiele wozów na podwoziu Leo 1 nie mamy, prawda? Skoro szkoda przebudowywać Leo 2 na WZT (bo nawet przesadnej rezerwy nie mamy-całe 15 sztuk, z czego gros to OS Leopard), wybór zatem nasuwa się sam. Chyba, że ktoś doszedł do wniosku, że byłoby to rozwiązanie jeszcze mniej perspektywiczne, niż Bpz-2-w co średnio mi się chce wierzyć. Za to mogło być droższe w zakupie... A powie mi ktoś, czy gdzieś mogę kupić ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 A powie mi ktoś, czy gdzieś mogę kupić ten model? WZT czy Berge? http://www.perfect-scale.de/Komplett-Bausaetze/?XTCsid=qpllseqkcrjh6d2gnq461e75c2 Ale cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 WZT-3-w końcu to wątek o nim Co więcej-w bardzo ładnym wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 Tromp , Seweryn , Tomek Mroczkowski , imek46 , skala72 Dzięki Panowie za miłe słowo i z góry przepraszam za opóźnione odpowiedzi. Tak więc model WZT-3 jest już nie dostępny, w zasadzie ostatni raz w jadarze wisiał bodajże dwa lata temu. Mój model wykonałem w 2011 roku czyli wtedy gdy stawiałem raczej na zdetalowanie aniżeli na efektowne malowanie stąd dość prymitywne techniki eksploatacji. Jeszcze słówko o eksploatacji- beczka ma kolor ok, wzorowałem się na zdjęciach z 34BKPanc którą miałem możliwość odwiedzić, poza tym wozy typu WZT-3 czy nawet Twardy były intensywnie zużyte co również mam udokumentowane na fotkach. Obecnie model jest w rozsypce, modernizacji, tylko dlatego że w przyszłości(nie wiem jak bardzo odległej) trafi na lawetę holowaną przez Kraza. Malowanie oczywiście 34BKPanc. Mawiają że z g.wna bata nie ukręcisz i to powiedzenie ma odniesienie do tematu bo z zestawu ciężko jest zrobić dobry model ciągnika, o Berge nie wspomnę bo to dwa różne zawieszenia i ogólnie dwa inne pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Hubert, przy dzisiejszych umiejętnościach, wiedzy itd... ukręcisz ten bat, żeby skały sra... Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi