lubo89 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Witam. Chciałbym zaprezentować Peterbilta stylizowanego na tego z filmu Black Dog. Model jest praktycznie z pudła. Dodałem jedynie drobne okablowanie ramy i silnika oraz imitacje skórzanych osłon zbiorników paliwa. Pozdrawiam i proszę o komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Przejrzałem internet poszukując tego Petka i co się rzuca w oczy. Twój model to poprawnie wykonany 378. 379 ma inną maskę i grill. Black Dog ma dłuższy zbiornik paliwa i schodki za sleeperem. Do tego żółty Dietroit Diesel, choć w oryginale rzeczywiście siedzi jak piszą na innych forach 3406 Cat 425HP. Góra ćwierć błotników powinna być czarna, jest chyba z gumy, choć sporadycznie spotyka się zdjęcia z chromowaną górą. Mimo to ta kupa czarnego błyszczącego lakieru i chromu cieszy oko, zachęciłeś mnie do obejrzenia filmu i zrobienia konwersji 378 na 379. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Przejrzałem internet poszukując tego Petka i co się rzuca w oczy. Twój model to poprawnie wykonany 378. 379 ma inną maskę i grill. Black Dog ma dłuższy zbiornik paliwa i schodki za sleeperem. Do tego żółty Dietroit Diesel, choć w oryginale rzeczywiście siedzi jak piszą na innych forach 3406 Cat 425HP. Góra ćwierć błotników powinna być czarna, jest chyba z gumy, choć sporadycznie spotyka się zdjęcia z chromowaną górą.Mimo to ta kupa czarnego błyszczącego lakieru i chromu cieszy oko, zachęciłeś mnie do obejrzenia filmu i zrobienia konwersji 378 na 379. Kiedy rozmawiałem w Krośnie z kierowcą tego Petka twierdził że jest 379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Kolejny dobry model, na ktory przyjemnie popatrzec. Jak dla mnie to brakuje tylko kabli za kabina, ale to maly szczegol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Fajna BRYKA. Podoba mi się. Czarny lakier i dużo chromu to jest to. Mam takiego ale w pudełku jeszcze . W przyszłości chętnie się pokuszę na takiego kolosa. Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Kiedy rozmawiałem w Krośnie z kierowcą tego Petka twierdził że jest 379 Ten kierowca nie kłamał. Ale prezentowany tu model to ITALERI Peterbilt 378 Long Hauler (3857), choć zdjęcie na pudełku, to zdaje się 379. Wpadł mi w oko kiedyś jeden 379 i chciałem robić konwersję. Zadałem sobie trochę trudu żeby wypatrzeć różnice tych prawie identycznych ciężarówek. Różnice w grillu jakie zauważyłem, a trzeba się naprawdę dobrze przypatrzeć, są takie- góra grilla 379 jest płaska, 378 lekko okrągłą linia. Maska 379 prawie płaska, 378 leci w dół w stronę grilla. Maska 379 jest dłuższa, choć tu jest pewnie kilka wersji. Błotniki w 378 kończą się z maską, w 379 maska ma jeszcze kilkanaście cali długości poza koniec błotnika. Ot takie różnice wzrokowo wyłapałem, choć zdaje się te modele są często ze sobą mylone, to i ja się mogę mylić. Specjalistą nie jestem. Wg. wikipedi są to modele do siebie podobne, 378 ma stromą maskę tak jak pisałem, nie jest dostępna z rozszerzoną maską. 378 ruch lokalny krótko dystansowy, 379 to następca 359. Oba modele dostępne w standardzie 119' BBC, przy czym 378 jest wyższy 102mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Co by to miało być albo nie być model jest piękny. Mam go i chyba zrobię go właśnie czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 A tu się zgodzę w 100% i gdyby nie zapasy na szafie. W tym kilka petków w różnych odmianach, to sam bym go kupił i pewnie na czarno robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 A tu się zgodzę w 100% i gdyby nie zapasy na szafie. W tym kilka petków w różnych odmianach, to sam bym go kupił i pewnie na czarno robił. A jest jakaś zdecydowana różnica pomiędzy 378 LH ( 3857) a 378 (746) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Copycat jest jak piszesz (chodzi mi o różnice)ja przygotowuje się do swojego pitka ładny okres czasu.na ebayu jest maska i podwyższany dach szoferki.W przyszłym tygodniu mogę zrobic fotki dla porównania jak to wygląda bo jestem szczęśliwym posiadaczem tych konwersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 A jest jakaś zdecydowana różnica pomiędzy 378 LH ( 3857) a 378 (746) ? Tego nowszego zestawu nie mam, o ile się nie mylę to różnica jest tylko w sleeperze. 378 LH dostał sleeper z zestawu 377. Chyba nie ma co liczyć na różnorodność z Italeri i Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyniak Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 czym go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 23 Lipca 2011 Autor Share Napisano 23 Lipca 2011 Wszystko było malowane sprayami. Kabina i rama Duplicolor, a silnik Motip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bismarck Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Wydaje mi się że forum tego typu nie jest odpowiednie na sprzedaż prawdziwych samochodów chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Swietnie się prezentuje Twój Petek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Mój znajomy właśnie pracuje na transkitem do italeri, który umożliwi zbudowanie powyzszej długiej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulharris86 Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Cool pictures! Actually, This Peterbilt truck is made for over dimensional loads and heavy hauling purpose. They're also most used by trucking company, because they can really pull lots of huge equipments. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi