Christophorus21 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Tak jak kiedyś obiecywałem- kolejna galeria z mojej„wrześniowej” kolekcji. Tym razem jest to pierwszy z moich „karaluchów”- Tk-sd z RPM- u. Od razu należy się tutaj jednak pewne wyjaśnienie... Otóż to, co RPM nazywa TK-sd w rzeczywistości jest normalnym TKS- em tyle tylko, że uzbrojonym w armatę Puteaux. Taka drobna nieścisłość… Pojazd poza samym uzbrojeniem (działkiem zamiast km-u) nie różnił się niczym od standardowego TKS- a. Ok. dosyć tej historii Co do modelu- on także powstał „jakim go wtryskarka stworzyła”- czyli prosto z pudła Kleiło mi się go dobrze. Nie obyło się bez kilku „baboli” ale cóż… jak to mówią Francuzi, „nikt nie jest doskonały…” Zapraszam do oglądania i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Brawo za tematykę model to totalne SF malowanie ciężko ocenić bo....są słabe zdjęcia rozumiem że model prosto z pudła niestety nie ma odzwierciedlenia w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Jaka to skala? Model ciekawy, ale wykonanie hmm...mogło by lepsze. Przede wszystkim malowanie. Klory kamo nachodzą na siebie w taki trochę dziwny sposób. Gąska (bo to winyl prawda?) przeczy prawom grawitacji. Polecam otwieranie warsztatu, wtedy koledzy mogą coś podpowiedzieć zanim jest za późno. NIe zniechęcaj się jednak i twórz dalej - bo to przecież ma być twoja przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2011 Gąski są plastikowe niestety... Co do mojego warsztatu... Fakt, nie jest idealny... Dzięki za wszystkie opinie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Ja osobicie też robię babole. Jeżeli malujesz pędzlem poczytaj lub popytaj bo farba sprawia wrażenie grubej. I nie przejmuj się, tylko pracuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi