RH Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Model jak i samolot jest tak znany że raczej nic nie będę dopisywał ze swojej strony Może tylko tyle, że jest to model Tamiyi w skali 1:48 w barwach z Afryki Północnej używany przez samego Erwina Rommla w 1 zwiadowczym dywizjonie 1942 i to tyle ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Szacun wielki, pytanko, jak malowałeś ten model, że takie fajne esy floresy na nim wyszły ?pędzel? Aero? a jak aero to jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 Szacun wielki, pytanko, jak malowałeś ten model, że takie fajne esy floresy na nim wyszły ?pędzel? Aero? a jak aero to jak ? Na innym forum tez miałem to pytanko ,tam też odpowiedzialem w formie fotograficznej http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=13&t=16498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Piękny model z niesamowitym kamuflażem, jestem pod ogromnym wrażeniem żmudnej, mrówczej pracy przy kamuflażu(sposób zapisany w głowie, do prób - kiedyś zastanawiałem się na jaką cho..rę jest to coś w komplecie kreślarskim). Czemu opony są tak biało załoszowane? Ramę oszklenia malowałeś, czy to kalkomanie docinane? W razie spotkania zobowiązuję się do postawienia koledze RH Jarek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2011 Piękny model z niesamowitym kamuflażem, jestem pod ogromnym wrażeniem żmudnej, mrówczej pracy przy kamuflażu(sposób zapisany w głowie, do prób - kiedyś zastanawiałem się na jaką cho..rę jest to coś w komplecie kreślarskim). Czemu opony są tak biało załoszowane? Ramę oszklenia malowałeś, czy to kalkomanie docinane?W razie spotkania zobowiązuję się do postawienia koledze RH Jarek! Oponki to coś co miało przypominać pył pustynny (zestaw "DUST and RUST" z Life color szyby zamaskowane maskami ,które znajduja się w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 zestaw "DUST and RUST" z Life color Uważam, że wiele rzeczy kupujemy ufając producentom w ich przemyślany i dedykowany wyrób, a nie kierując się naszą intuicją i to czasami wychodzi in minus, oczywiście na naszych modelach. Ten nie robi błędów, co nic nie robi i wszystko na temat. Jakiś czas temu kupiłem kilka pigmentów do modeli, mały pojemnik za chyba 12zeta i niedługo po tym w sklepie z farbami wyczaiłem pigmenty do farb i barwienia w masie innych specyfików, w opakowaniach 1kg za chyba 8 zł. Jedyny minus, to ilość i przechowywanie. Ta informacja dla wszystkich czytających - może się przyda i nie wydacie majątku na chemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi