grzegorz75 Napisano 17 Marca 2006 Share Napisano 17 Marca 2006 taki to oto stoi ciagnik siodłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 17 Marca 2006 Share Napisano 17 Marca 2006 Fajny dziadek...To jest ZIL- 157KV... Zapewne pozostałości zestawu transportowo załadowczego z rakietą P-LOT SA-2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 17 Marca 2006 Autor Share Napisano 17 Marca 2006 he he, chciałem tam jeszcze fotki zrobić w kabinie , ale dykta tam tkwia a własciciel sie krzątał , i świńskim truchtem się oddaliłem , coby mnie nie przegnał. Ale zrobie jeszcze, zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 18 Marca 2006 Share Napisano 18 Marca 2006 Nazywajcie proszę, raczej powinienem powiedzie używajcie proszę właściwych nazw własnych sprzętu, bo za kilka miesięcy, gdy tytułów przybędzie nie będzie można poodnajdywać tych, które nas interesują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 18 Marca 2006 Autor Share Napisano 18 Marca 2006 wiem , ale jak ja żem nie wiedział co to za ciezarówka, jezeli jest taka mozliwosc to prosze jak najbardziej modów o zmiane w temacie, dotyczy to równiez transportera którego podwozia robiłem fotki. Nie jestem znawca tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Marca 2006 Share Napisano 18 Marca 2006 Każdy użytkownik może zmienić temat założonego przez siebie tematu. Wystarczyć zrobić edycję pierwszego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 18 Marca 2006 Autor Share Napisano 18 Marca 2006 dzieki gulus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 hehe, też chciałem go tu przemycić... Właściciel ma jeszcze T34, szczątki czegoś famopodobnego (tylko mniejszego) i zdaje się Ziła-131. Jeśli faktycznie ma tego ziłka 131 to chyba podjadę go obstrykać bo bywam często w okolicy. Dopisek: właśnie zobaczyłem inne posty... Gapa ze mnie, ale Grzegorz widziałeś, że za rogiem też stoją "zabytki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 10 Czerwca 2006 Share Napisano 10 Czerwca 2006 ZIL-157 w innej wersji... CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 ZIŁ-157 w wariancie 9T22B dla kompleksu 2K12 viewtopic.php?t=118 . Myślę, ze jest to chyba najmniej znany wariant ZIŁ-157, bo występujący nieodłącznie z naczepą z napędem na wszystkie osie, zatem ZIŁ-157 10x10. Przeniesienie napędu na naczepę rozwiązano za pomocą wałów i złącza w siodle ciągnika którym jest właśnie ZIŁ-157. (obecnie zestaw wycofany, a generalnie zastąpiony dla 2K12 nowszym układem naczepa plus ZIŁ-131) W naszej armii obecnie dla 2K12 wykorzystuje się do transportu rakiet ciężarówkę ZIŁ-131 samochód transportowo załadowczy2T7. Zdjęcia mogliśmy wykonać dzięki uprzejmości właściciela i pracowników firmy MOTODEMONT mieszczącej się w Kaźmierzu Wlkp. Bardzo dziękuję za wyrozumiałość i udzieloną mi pomoc. Rzut z boku na podstawową wersję ZIŁ-157... Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 ZIŁ-157 plus zabudowa kontenerowa dla Stacji radiolokacyjnej P-15 "TROPA" (ścieżka...). Radary P-15 były wykorzystywane do wykrywania obiektów lecących na małych wysokościach. Radar P-15 współpracował np. z wyrzutniami rakiet kompleksów SA-3 i SA-6. Zestaw Radaru P-15 składa się z Ciężarówki ZIŁ-157 (również ZIŁ-151...)i jednoosiowej przyczepy holowanej.(na przyczepie znajduje się druga "elektrocentrala" (pierwsza jest na ciężarówce…), i pierwszy element wieży kratownicowej, na zdjęciach zamontowany bezpośrednio nad dachem zabudowy „kontenerowej”) Zdjęcia wykonano w Lubuskim Muzeum Wojskowym w Drzonowie. viewtopic.php?t=1640 Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 (edytowane) Jak ktoś by był zainteresowany kupnem takiego z opończą to stoi przy trasie 44 mikołów-gliwice w komisie dla ciężarówek. Naprawdę w dobrym stanie Widać że sprowadzany z niemiec bo na niemieckich blachach. Być moze od jakiegoś pasjonata.... Edytowane 20 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 ZIŁ-157 z zabudową kontenerową.... Zdjęcia mogliśmy wykonać dzięki uprzejmości właściciela i pracowników firmy MOTODEMONT mieszczącej się w Kaźmierzu Wlkp. Bardzo dziękuję za wyrozumiałość i udzieloną mi pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Stacja Radiolokacyjna P-15 na ZIŁ-157, tym razem z Białorusi. Большое спасибо Carrey за супер работу. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 BM-13 katiuszka, na Zile-157 fotki z wycieczki rowerowej do Dukli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 To jest ZIS-151 nie ZIŁ, chociaż są bardzo do siebie podobne. Później przeniosę zdjęcia do właściwego tematu... Fotki super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 No to oki sorki ... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Witam Sory za odgrzanie kotleta, ale poszukuję info / zdjęć o polskich ZIŁ-ach 157 w wersji skrzyniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Zerknij na allegro, sporo tam tego w różnych wariantach, ot pierwszy z brzegu: http://otomoto.pl/zil-zil-157-skrzyniowy-100-sprawny-z-wojska-T2352153.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 no fakt, najciemniej pod latarnią ;) Wygląda na to, że ten ZIŁ ma jeszcze numery z końca lat 60-tych (dwuliterowe). Ciekawi mnie też czy rejestracja była malowana na tylnej burcie i od kiedy stosowano oznaczenia priorytetu drogowego (ew. gdzie znaleźć jakiś regulamin oznaczania pojazdów w LWP) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Jak dla mnie to tam jest namalowany numer UEL 2199 Numery z tyłu były malowane. O tablicach rejestracyjnych trochę znajdziesz tu: http://wptr.pl/index.php?dz=praktyka&pdz=numery&sekcja=zg&ps=50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi