bartek33365 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Witam mam pytanie chciałbym zrobić podstawkę pod samolot 1/200. I moje pytanie brzmi jak ją zrobić, co potrzeba chodzi mi o takie lotnisko jak zrobił nasz kolega viewtopic.php?f=64&t=27354. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Bierzesz kawał polistyrenu, ryjesz w nim linie podziału płyt betonowych i ewentualne pęknięcia, robisz preshading na tych liniach, malujesz szarym, cieniujesz różnymi odcieniami szarego (rozjaśnienia, przyciemnienia etc.),malujesz ewentualne linie itp. , robisz washa, a na koniec możesz jeszcze się pobawić w jakąś wystającą trawkę, ślady opon etc. Dosyć przyjemna robota Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Płyty kartongipsowe mają lepszą fakturę niż polistyren. Poszukaj na aircraftresourcecenter, w dziale Tools'n Tips jest parę opisów jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 Ok dzieki. A czy można zrobić np odlewy płyt pojedyńczo potem je złączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 karambolis8 - no to też fakt . Ja robię głównie z polistyrenu bo fajnie wkłada mi się to w antyramki ale płyta gipsowa też niczego sobie . bartek33365 - możesz tylko pytanie czy to nie dokładanie sobie niepotrzebnej roboty...\ Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 A płyty po jakich chodzą cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Ja mam płyty z odzysku. Można kupić w Castoramie, ale wymiary spore. Możesz też wylać samemu z gipsu. Najtaniej. Też jest artykuł na ARC, szukałeś? Co do składania płyt osobno, to nadmiar roboty. W gipsie można ryć linie choćby paznokciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 Ok zrobię tak że wyleje gips . A jaki były by wymiary jednej płytki do samolotu w skali 1/200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Przyjmij 5m x 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 A w skali 1/200 to ile bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Kojarzysz urządzenie? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 Chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi