powerpablo Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Chwila odpoczynku od Subaru Ken Block'a, ale dalej zostaje przy rally cars. Odświeżyłem wątek bo, patrząc na ten model w pudełku, to prosił mnie by go w końcu skończyć :P Tak więc w ramach relaksu i odpoczynku postanowiłem wrócić do Peugota. Uszczelkę przy szybie zostawiłem na później gdyż czekam na przesyłkę z arkuszami polistyrenu, a tym czasem zostało wnętrze do wykończenia i tak owym sposobem zabrałem się za dokończenia klatki i innych elementów. Elementy klatki: Fotele: Boczki drzwiowe: na element pomalowany na czarno przewidziana jest kalka carbonowa ;o) Deska rozdzielcza: na razie jeszcze w jednym kolorze - trzeba jeszcze pomalować konsolę środkową w szary kolor. Inne elementy wnętrza: Wszystkie w/w elementy trzeba jeszcze gdzie nie gdzie wyretuszować (np przy odcięciach kolorów) I jeszcze takie coś próba oklejenia kalką carbon dolną dokładkę zderzaka przedniego: Jak tylko dostanę przesyłkę podziałam z uszczelką przy kaście i czas na malowanie i oklejenie kalkami. do zobaczenia wkrótce. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Fajnie wyszła ta dokładka Fotele też ładnie się prezentują, jak na razie to mega czad . A to przy dachu to może z polistyrenu odpowiedniej grubości pasek wyciąć i przykleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Na gęsty CA. Jest wtedy czas na jakieś manewry doklejaną częścią. Potem 24h na wyschnięcie , i ew. bardzo delikatne podszlifowanie papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Późna ale zarazem obszerna aktualizacja. Wnętrze prawie skończone, złożone na sucho, ale jeszcze trzeba zrobić tu i ówdzie retusz delikatne poprawki. Karoseria pryśnięta białym kolorkiem. Kolejny etap prac to maskowanie i przygotowanie kasty pod malowanie czerwonym kolorem. Tu po zdjęciu maskowania: Tu już po pierwszej warstwie lakieru bezbarwnego, pod kalki. I efekt kładzenia kalek - płyny SOl i SET oraz suszarka do włosów: I już kasta z kalkami po 4 warstwach lakieru bezbarwnego: Oraz to jaki efekt uzyskałem po polerce. c.d.n. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Czy tylko mi zdjęć nie wyświetla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Czy tylko mi zdjęć nie wyświetla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 U mnie OK są zdjęcia. Najbardziej mi sie podobaja te ubrudzone felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam. Prawie skończony model - prawie bo brakuje zapinek na masce i klapie bagażnika, antenki na dachu oraz chlapaczy. Po doklejeniu tych elementów delikatne czyszczenie i galeria. Dzięki za śledzenie wątku i rady, wskazówki. Do zobaczenia w galerii - prawdo podobnie w weekend. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi