Moses Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 Znalezione w sieci. Ciekawa maszynka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 Pierwsza myśl wszystkich którzy robią heli "czy jest jego model ?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2011 Chyba tylko przerobienie Dauphina wchodzi w rachubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 Dziwna konstrukcja. Jakie są jej zalety? Prędkość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2011 Podobno tak. Weźmy pod uwagę że raczej jest to demonstartor technologii a nie prototyp maszyny testowej. Aczkolwiek mam wrażenie że już to kiedyś wymyślono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 Jakiś czas temu pisałem o X3 i X2 Sikorsky'iego. X3 to, jak zauwazył Moses, przeróbka Dauphina. Ze wszystkimi wadami takiego pomysłu w konstrukcji śmigłowców czyli drganiami. Moim zdaniem układ Sikorskiego z współosiowymi wirnikami i śmigłem pchającym sprawdzi się lepiej do duzych prędkości, z resztą X2 już chyba poleciał ponad 400km/h, Eurocopter jeszcze nie. edit: viewtopic.php?f=63&t=23682 żeby nie klepać dwa razy tego samego, tu jest trochę nt. X2 i X3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi