tornado Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Witam Jakoś straciłem zapał do Corvette więc na warsztacie wylądował oldtimer z 1910r. THOMAS FLYER. W tym samym czasie zabrałem się za budowę czołgu T-34/85, ale to inny temat więc nie będę się o nim rozpisywał. Model będzie miał złożony dach tak jak ten oryginał (źródło:internet): Kolorystyka z pewnymi zmianami będzie podobna do tego z poniższego zdjęcia ale jeszcze nie zdecydowałem czy tapicerka będzie taka sama, czy czarna Budowę modelu rozpocząłem od silnika. Wlew oleju przykleiłem tuż przed robieniem fotek i jest nie pomalowany. Następnie zabrałem się za montaż i malowanie podwozia. Obecnie silnik jest już zamontowany w ramie z pomalowanym wlewem oleju, pozostało prysnąć korek wlewu i zrobić drobne poprawki malarskie. Kolejny etap to nadwozie, skleiłem je do kupy i prysnąłem pierwszą warstwą podkładu. Przy okazji malowania okazało się, ze trzeba jeszcze co nie co podszlifować. Przednie fotele każde z osobna mają już przyklejoną tapicerkę, tylną wkleję dopiero po pomalowaniu kasty. Przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Kolejne zaskoczenie Cały czas sądziłem że specjalizujesz się Andrzeju w truck-ach. Świetnie Ci idzie , będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Fajna bryczka z silnikiem no i jak zwykle świetny warsztat. Wszystko standardowo wygląda świetnie. Zastanawiam się czy zajmujesz się również figurantami bo, mam wrażenie, że do tego modelu pasowałby jakiś lord;] Siadam i kibicuje w dalszych pracach. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Lipca 2011 Autor Share Napisano 13 Lipca 2011 Dzęki za komenty Kolejne zaskoczenie Cały czas sądziłem że specjalizujesz się Andrzeju w truck-ach. Jak sądzę to będzie jeszcze większe zaskoczenie viewtopic.php?f=87&t=27623&start=0 Zastanawiam się czy zajmujesz się również figurantami bo, mam wrażenie, że do tego modelu pasowałby jakiś lord;] Fakt przydał by się jakiś lord Doświadczenia w figurkach nie mam bo jak do tej pory zrobiłem zaledwie jedną, tą co stoi przy F-12. Jakiś czas temu pomalowałem kastę, clear jest już suchy na pieprz wiec można będzie brać się za podłogę i fotele, a potem za polerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Landrynka miętowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi