skwarciu21 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Jako że czekam na dostawę szpachli w moim sklepie i nie mam jak robić dachu w camaro wziąłem na warsztat w sumie zaczęty już model Challengera T/A. Będzie to replika tego Challengera lecz nie w 100%. Na razie zrobiłem wnętrze w 90% oraz silnik którego zdjęcia pokaże troszkę później. I teraz takie jedno pytanie czy podwozie musi być koniecznie w kolorze nadwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Cześć! Projekt wybrałeś sobie bardzo ciekawy, mam nadzieję że uda ci się mu sprostać, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Jako że czekam na dostawę szpachli w moim sklepie i nie mam jak robić dachu w camaro wziąłem na warsztat w sumie zaczęty już model Challengera T/A. Będzie to replika tego Challengera lecz nie w 100%. Na razie zrobiłem wnętrze w 90% oraz silnik którego zdjęcia pokaże troszkę później. I teraz takie jedno pytanie czy podwozie musi być koniecznie w kolorze nadwozia? Witam. Podwozie w tym samochodzie było malowane w kolorze nadwozia tak jak na tej stronie: http://www.440magnum.com/mopars/1999/au ... erta.shtml Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Ładny sprzęt się szykuje Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Poprawiłeś zdjęcia, ładnie, ładnie Zobaczymy co z tego wyjdzie, jak na razie dobrze to wygląda kiwaczek link nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Żeby działał musisz go wrzucić między w tej wersji forum bez tego odnośnika link sie skraca i nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Witam. Przepraszam za poprzedni link ale nie wiedziałem o tym odnośniku. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Witam. Przepraszam za poprzedni link ale nie wiedziałem o tym odnośniku. Artur To nie jest ten sam samochód. Podwozie pomalowałem na kolor srebrny metalik, wnętrze już skończone jedynie muszę zrobić nową dźwignie zmiany biegów, silnik jest prawie skończony ponieważ brakuje tylko okablowania, a co do kasty to już się maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Wnętrze wygląda super, tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 Challenger już po 1 warstwie A tu takie foto ze starszym bratem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Mi tam się kolor bardzo podoba, pasuje do kształtu nadwozia Dodga Po następnej warstwie będzie bardziej wyrazisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Przydałoby się jeszcze popracować nad zegarami, które póki co wyglądają plastelinowo. Na pewno stać się na więcej. Samo wnętrze wygląda trochę smutno. Może chociaż przetrzyj trochę suchym pędzlem pedały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 Czas odkopać temat. Poprzedni lakier mimo kilku warstw nie chciał pokryć dobrze krawędzi i był zbyt jasny, model wylądował w docie po czym położyłem 1 warstwę białego podkładu i obecnie ma się prezentuje się tak: Zegary, jak i całe wnętrze zostanie poprawione lub pomalowane na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Dobry jest. Fajny projekt. A może zostawisz takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert03 Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Taki mógłby zostać. PS Czym malowałeś elementy drewniane we wnętrzu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 No te "drewienka" fajnie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 No te "drewienka" fajnie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Share Napisano 24 Lutego 2014 Dzięki, za komentarze ;) Drewniane panele, pomalowałem brązową farbką, a następnie pomarańczowym clearem, jedynie żałuję, że nie przeleciałem przed klarem rozcieńczoną czarną farbką, aby słoje drewna było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert03 Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Dzięki za info. W takim razie trzeba zainwestować w pomarańczowy clear... Jakiej firmy polecacie? Używał ktoś Pactra Clear Orange A66? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Share Napisano 24 Lutego 2014 Właśnie tym Clearem Pactry malowałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert03 Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Dzięki. Znaczy, że dobry. A robisz coś teraz przy modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miauryc Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Fajny model , ale jakiej jest on firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi